Mergi la conţinutul principal

Frumusețea canină premiată la Brăila, la ”Cupa Dunării”

• Asociația Chinologică Zonală Brăila a organizat, sâmbătă, în Tabăra Lacu Sărat, prima ediție a unui concurs canin de frumusețe • competiția se numește ”Cupa Dunării” și a adunat în jur de 420 de câini din mai multe județe, unii fiind exemplare unicat în România

 

Sute de câini din mai multe județe au participat, sâmbătă, la un concurs de frumusețe, organizat la Brăila. Patrupedele, unele din rase rar întâlnite, cu exemplare unicat în România, au defilat în fața juraților și s-au întrecut în atitudine, dar și în coafuri, care mai de care mai cu moț. Astfel, printre participanți s-au numărat și câini din rasele Pomeranian, Mastiff  Napoletan, Basenji, originar din Africa sau Shikoku, originar din Japonia, la ora actuală singurul exemplar din România.

De la mic la mare, blănoșii au încercat să îi convingă pe arbitri că sunt cei mai reușiți reprezentanți ai rasei lor. O misiune nu tocmai ușoară, mai ales că prezența la această competiție a fost una numeroasă, cu participare din aproximativ 15 județe, precum Brăila, Galați, Oradea, Brașov, Covasna, Vrancea, Constanța, Ialomița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Olt, dar și din capitală.

Și, chiar dacă a fost prima ediție, organizatorii s-au declarat extrem de încântați de eveniment, mai ales că spun ei, de 17 ani nu a mai avut loc o competiție chinologică în zona Brăila-Galați. ”Toată lumea, de la arbitri, până la participanți, spectatori, au fost extrem de încântați toți. Au venit cu emoții, că e prima expoziție, dar în final s-a dovedit a fi una dintre cele mai reușite din țară. Și locația ne-a ajutat. Foarte bună, ideală și mulțumim cu ocazia asta celor responsabili! Am gândit toată expoziția aceasta ca și crescător de câini, ca și expozant, nu ca și organizator. Pentru că, tot ce îmi place mie să văd la o competiție, la o astfel de expoziție, așa am vrut să fie și la mine și aia am și aplicat. Să fie oamenii mulțumiți”, ne-a declarat Leonard Morogan, președintele Asociației Chinologice Zonale Brăila.

Potrivit acestuia, la prima competiție au urcat pe podium pe locul 3, un Ciobănesc caucazian, al cărui stăpân este din Brăila, pe locul 2 a urcat un American Akita, iar primul loc a fost ocupat de un Scottish Terrier, al cărui crescător este tot un brăilean. La cea de-a doua competiție au urcat pe podium pe locul 3 un American Akita, pe locul 2 un Ciobănesc australian, în timp ce locul 1 a fost ocupat de un Golden Retriever.

La categoria ”Cel mai frumos câine din Brăila”, câștigător a fost același Scottish Terrier, care îi aparține lui Dorin Spirea, un crescător de campioni mondiali, care a câștigat și cele mai multe distincții la acest concurs.

Arbitrii competițiilor au fost Alin Dumitrescu, arbitru chinolog internațional pentru toate rasele, din Craiova, Călin Simu, arbitru chinolog internațional pentru toate rasele, din Cluj și Călin Mitra, arbitru chinolog internațional, din Oradea.

Competiția a fost organizată de Asociația Chinologică Zonală Brăila, membră a Asociației Chinologice din România și totodată, membră a Federației Chinologice Internaționale și s-a bucurat de participarea a aproximativ 420 de câini de rasă, cu pedigree. Premiile puse în joc au constat în cupe și în hrană pentru necuvântătoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro