• sunt tineri, frumoşi şi sunt cei mai buni din liceul lor • 21 de elevi au avut rezultate excepţionale pe parcursul celor patru ani de şcoală şi au fost recompensaţi cu cea mai mare distincţie: titlul de şef al promoţiei 2017 • cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” vi-i prezintă astăzi pe absolvenţii de excepţie ai Brăilei
Sunt tineri, frumoşi şi fac cinste Brăilei! Vorbim despre 21 de absolvenţi ai liceelor brăilene, care au reuşit să facă performanţă în toţi cei patru ani de şcoală şi să fie desemnaţi şefi de promoţie. Pe lângă rezultatele excepţionale, ei sunt şi laureaţi ai concursurilor şi olimpiadelor şi nu au ratat ocazia de a se implica în activităţi extraşcolare sau în proiecte de voluntariat. Din toamnă vor merge la facultăţi din Bucureşti, Constanţa, Galaţi sau chiar Brăila pentru a-şi urma visurile. Cotidianul “Obiectiv” vă invită astăzi să îi cunoaşteţi pe absolvenţii de excepţie ai Brăilei. Aşadar, a sosit momentul să îi aplaudăm pe cei 21 de şefi de promoţie!
Maria Bujor, “Bălcescu”
Şefa de promoţie a Colegiului Naţional “N. Bălcescu” este Maria Bujor. Maria este o fată de “nota 10”, ea reuşind performanţa de a încheia ciclul liceal cu media generală 10 (singura dintre şefii de promoţie 2017). Performanţă a făcut şi la examenul de bacalaureat, unde a luat 10 la română şi matematică şi 9.65 la chimie, iar cu media finală 9.88 s-a clasat pe locul doi în ierarhia judeţeană.
Din toamnă va studia la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, încă din copilărie visul ei fiind să devină medic.”De la 7 ani am vrut să mă fac medic. O am ca model pe mama, care e tot medic. Vreau să salvez oameni şi nu există satisfacţie mai mare decât să îi ajuţi pe alţii”, ne-a spus tânăra.
Pe parcursul liceului, Maria a participat la mai multe olimpiade şi concursuri şi s-a implicat în activităţi de voluntariat. Timp de un an a fost voluntar în cadrul filialei brăilene de Cruce Roşie, experienţă prin care a învăţat să acorde primul ajutor şi, aşa cum declară chiar ea, să îşi depăşească timiditatea.
Dacă mulţi tineri pleacă spre meleaguri străine după ce termină facultatea, Maria ne-a spus că ea vrea să rămână în ţară şi să îşi construiască aici o carieră. “Îmi doresc să rămân în ţară. Mi-ar plăcea să mă perfecţionez prin cursuri în străinătate, dar aici vreau să rămân. Sunt foarte multe lucruri de făcut în ţara asta”, afirmă şefa de promoţie de la “Bălcescu”.
Miruna Ioana Stroe, “Murgoci”
La Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, cea mai bună elevă a promoţiei 2017 este Miruna Ioana Stroe. Aceasta a avut o medie de absolvire aproape perfectă - 9.98, iar la examenul maturităţii a obţinut media 9.75. “Nu a fost chiar greu să ajung la această performanţă. Reţeta succesului pentru mine constă în a lua lucrurile pas cu pas, îmi fixez obiective pe termen scurt şi lung şi rezolv toate lucrurile cu calm”, ne-a declarat Miruna.
În liceu a participat la mai multe olimpiade judeţene de engleză şi sociologie. Din toamnă va fi studentă în cadrul Facultăţii de Geografie a Turismului, Universitatea din Bucureşti. Fire ambiţioasă, Miruna ne-a spus că pe perioada facultăţii vrea să obţină o bursă de studii în străinătate.
Oana Mariana Novac, “Iorga”
Liceul Teoretic “N. Iorga” a desemnat-o şefă de promoţie pe Oana Mariana Novac. Tânăra a terminat liceul cu media generală 9.90, iar la bacalaureat a obţinut media 9.58, fiind a patra pe şcoală.
Încă de la începutul clasei a XII-a s-a decis că vrea să urmeze Academia Tehnică Militară din Bucureşti. Oana ne-a spus că examenul de admitere nu a fost unul uşor, însă a reuşit să treacă cu brio de toate etapele. “Mi s-a părut o provocare şi mie îmi plac provocările. La început mă gândeam la Politehnică, dar după aceea au venit reprezentanţii academiei care ne-au prezentat oferta şi m-a atras. Am zis că pot să fac asta şi am reuşit. Vreau să fiu un inginer de succes în armată, vreau să lucrez şi să aplic pentru master şi să urc cât mai sus pe această scară”, ne-a mărturisit absolventa.
Deşi nu a făcut niciodată sport de performanţă, Oana a reuşit doar cu pregătirea sportivă pentru admiterea la Academie să se califice anul acesta la Olimpiada Naţională de Atletism, unde a obţinut o clasare foarte bună. Pe parcursul liceului a fost vicepreşedinte în Consiliul Elevilor timp de un an şi a făcut parte din echipa de volei.
Andreea-Oana Căpriţă, “A. Aslan”
Andreea-Oana Căpriţă este cea care deţine titlul de şef de promoţie al Colegiului Naţional “A. Aslan”. Pe lângă performanţa de a avea cea mai mare medie din şcoală - 9.86, ea a avut şi cea mai mare medie la bac din liceu - 9.46.
“Nu m-am aşteptat să obţin această performanţă. Nu mi s-a părut foarte greu, deşi tot timpul trebuia să învăţ, să mă documentez. Clasa a XII-a a fost grea pentru că trebuia să învăţ şi pentru bac, dar şi pentru facultate şi să mă menţin cu medii cât mai bune ca să-mi dovedesc mie că pot şi mai mult. Mi-am dorit din tot sufletul să obţin acest loc, această perfomanţă. Reţeta succesului înseamnă multă muncă şi pasiune”, ne-a spus Andreea.
Aşa cum era de aşteptat pentru un absolvent “Ana Asan”, aceasta va urma cursurile unei facultăţi de medicină. A ales “Babeş-Bolyai” din Cluj, specializarea Biotehnologie. În viitor îşi doreşte să lucreze în laboratoare de cercetare pe microbiologie şi genetică moleculară. “Deşi nu va fi un drum uşor, cu ambiţie şi încredere voi reuşi să-mi ating idealurile. Chiar dacă există în jurul meu lucruri care mi-ar putea dărâma construcţia, eu continui să merg mai departe şi să-mi ating acel vis pentru a fi eu fericită cu mine şi cu realizările mele”, ne-a declarat tânăra.
Mirela Măcreanu, “Perpessicius”
Cu o medie de absolvire de 9.95, campioana de la “Perpessicius” este Mirela Măcreanu. Ea a demonstrat că este cea mai bună şi la examenul de bacalaureat unde a obţinut prima medie pe liceu - 9.66.
Nu este primul titlul de “şefă de promoţie” pe care îl obţine, tânăra fiind prima pe şcoală şi în gimnaziu. “Sunt mândră că sunt şefă de promoţie. Am fost prima şi în V-VIII, nu mă aşteptam să fiu prima şi la liceu, dar cu efort şi ambiţie am reuşit”, ne-a declarat Mirela.
Locul unde absolventa a ales să îşi continue studiile este Facultatea de Limbi Străine, specializarea Franceză-Română, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Fiind absolventă a profilului învăţător-educator, Mirela îşi doreşte să lucreze în învăţământ. “Vreau să lucrez în învăţământ, profesoară de limba română sau franceză. Liceul Pedagogic m-a făcut să-mi dau seama că asta e ceea ce îmi place. Îmi place să lucrez cu copiii, să îi îndrum, să le dau sfaturi, să stau lângă ei şi să îi ajut”, susţine absolventa.
În liceu a participat la Olimpiada Naţională de Pedagogie, unde a obţinut o menţiune, dar şi la diverse concursuri. De asemenea, ea s-a implicat în campaniile umanitare organizate de liceu pentru colegul ei Cristian Filip.
Alexandra Mihaela Dragomir, Liceul de Arte
Şefa de promoţie a Liceului de Arte “H. Daclee” este Alexandra Mihaela Dragomir. După ce a studiat timp de patru ani la specializarea Arhitectură, Arte ambientale şi Design, Alexandra s-a înscris şi a fost admisă la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti. “Am ales această facultate deoarece îmbină şi creativitatea şi partea tehnică şi pot să mă dezvolt pe ambele planuri, iar după facultate pot să fac bani din ceea ce îmi place”, ne-a spus absolventa.
Alexandra are în palmares premii la olimpiadele judeţene de română şi engleză şi la Concursul “Adolf Haimovici”, iar doi ani consecutiv a câştigat premiul II la Concursul de creaţie literară “Ars Nova”. În liceu, tânăra a avut ocazia să participe ca voluntar în cadrul unui proiect Erasmus.
Georgian Sorin Lefter, “Cerna”
Anul acesta, onoarea de a fi desemnat şef de promoţie al Liceului Teoretic “P. Cerna” i-a revenit lui Georgian Sorin Lefter. Pe lângă o medie mare de absolvire, Sorin a promovat examenul de bacalaureat cu media 9, matematica fiind proba la care s-a descurcat cel mai bine, obţinând nota 9.95.
Deşi a terminat Ştiinţe ale Naturii, tânărul a decis să schimbe domeniul şi va urma Universitatea Maritimă din Constanţa, Facultatea de Electromecanică Navală. “Vreau să devin inginer electromecanic. Este o meserie care mă atrage şi din care se câştigă foarte bine”, consideră Sorin.
În liceu tânărul a fost un elev activ şi s-a implicat în tot felul de activităţi extraşcolare, de la acţiuni de ecologizare la campanii anti-violenţă. Până în toamnă, când va începe o nouă etapă în viaţa lui, Sorin şi-a luat un job: munceşte toată vara pe litoralul românesc. “Anii de liceu au reprezentat cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Am rămas cu prieteni pe viaţă”, afirmă Sorin.
Ştefania-Corina Scîrtocea, “M. Sebastian”
“Mândria” Liceului Teoretic “M. Sebastian” este Ştefania-Corina Scîrtocea. Persoană ambiţioasă, Ştefania a încheiat cei patru ani de şcoală cu media 9.64, reuşind să facă o figură frumoasă şi la bacalaureat unde a obţinut media 8.80.
Tânăra a decis să urmeze cursurile Şcolii Postliceale “Ana Aslan”, specializarea asistent farmacie, pentru că acesta este domeniul care o atrage, fiind hotărâtă să rămână să muncească acasă, la Brăila.
La fel ca alţi colegi de generaţie, Ştefania a participat la mai multe concursuri şi s-a implicat în diverse proiecte extraşcolare. În clasa a XI-a a câştigat premiul II la Concursul Naţional “Spune nu violenţei!” şi timp de doi ani a făcut voluntariat la Biblioteca Judeţeană “P. Istrati”.
“Liceul a fost o perioadă foarte frumoasă în viaţa mea. Am avut colegi foarte frumoşi şi profesori foarte buni care te ajută atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal”, ne-a spus absolventa.
Mirela Daniela Petre, Liceul cu Program Sportiv
Liceul cu Program Sportiv a desemnat-o şefă de promoţie pe Mirela Daniela Petre, ea finalizând liceul cu media 9.80. După ani de antrenamente şi competiţii, ea fiind elevă la specializarea Atletism, Mirela s-a hotărât să schimbe domeniul şi din toamnă va fi unul dintre studenţii Facultăţii de Psihologie din Constanţa. “Mi-am găsit o nouă pasiune şi chiar mă interesează să ştiu cât mai multe despre oameni şi să îi ajut. Nu voi continua cu sportul. După facultate vreau să aplic la master şi să îmi dau tot interesul să ajut oamenii să îşi rezolve cât mai multe dintre probleme. Ultimul meu ţel ar fi Bucureşti”, ne-a mărturisit şefa de promoţie de la LPS.
Mirela adoră să deseneze şi să citească. Este un “consumator” de informaţie şi citeşte tot ce îi pică în mână.
Vlăduţ Alexandru Drăghici, “C. Angelescu” Ianca
Cu o medie de absolvire de 9.90, Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca l-a desemnat şef de promoţie pe Vlăduţ Alexandru Drăghici. “Nu mă simt diferit cu acest titlu. A fost multă muncă şi dedicaţie. Am primit sprijinul familiei şi profesorilor. La final, m-am simţit mândru şi a fost o realizare pentru mine”, ne-a declarat Alexandru.
Încă de când a terminat clasa a VIII-a, Alexandru ştia deja ce carieră vrea să urmeze. Tănărul a susţinut examenul pentru admiterea la Academia de Poliţie, specializarea Drept, dar nu a reuşit să obţină un loc anul acesta. Însă el nu s-a lăsat descurajat, dimpotrivă, va lua un an de pauză şi se va pregăti intens pentru admiterea de anul viitor.
Valorile în care crede sunt modestia, ambiţia şi determinarea. La examenul de bacalaureat a reuşit să obţină media 9.
Cristian Ioan Condruz, “G. Vâslan” Făurei
Cel mai bun elev al generaţiei 2017 la Liceul Teoretic “G. Vâslan” Făurei este Cristian Ioan Condruz. “Titlul de şef de promoţie este rodul muncii mele continue, pe parcursul celor patru ani, dar nu mă simt mai special decât colegii mei. Totul devine natural la un moment dat. Dacă un elev este atent în timpul liceului şi îşi menţine interesul faţă de materii este chiar foarte uşor. Performanţa pentru mine este admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti”, susţine Cristian.
În clasa a IX-a şi a X-a tânărul a fost nelipsit de la olimpiadele judeţene de engleză, matematică şi informatică. Tot în liceu, Cristian fost “vocea” colegilor săi, din 2013 şi până în 2015 fiind preşedinte al Consiliului Elevilor.
Tânărul are planuri mari pentru anii următori. După facultate vrea să urmeze un master în străinătate în domeniul reţelelor informatice şi al securităţii informatice. Desigur, nu exclude varianta ca după finalizarea studiilor să îşi facă o carieră în ţară.
Cristian a avut media de absolvire 9.96, iar la bacalaureat a obţinut media 9.40.
Mădălina Ştefania Popa, “N. Titulescu” Însurăţei
Anul acesta, cea mai bună elevă a Liceului Tehnologic “N. Titulescu” Însurăţei este Mădălina Ştefania Popa. Absolventa a încheiat liceul cu media 9.89, iar bacul l-a promovat cu 9.33. “Perseverenţa, studiul intens şi pasiunea m-au adus aici”, ne-a dezvăluit Mădălina “reţeta succesului”.
Tănâra a fost admisă la Facultatea Limbi Străine, Universitatea din Bucureşti, specializarea Engleză-Arabă, una dintre specializările cele mai căutate de viitorii studenţi.
Mădălina a făcut performanţă şi la concursurile la care a participat în liceu, câştigând premii la olimpiadele judeţene şi la competiţii naţionale de limba engleză. Tânăra visează să ajungă un translator cunoscut de proiecte şi să “îşi ia zborul” spre Statele Unite.
Anca Claudia Neacşu, “Ghica”
Anca Claudia Neacşu este absolventa care a primit titlul de şefă de promoţie a Colegiului Economic “Ion Ghica”. Ea a avut media generală 9.46, iar la bac a obţinut media 8.31. Anca locuieşte în comuna Gemenele şi a făcut naveta timp de patru ani, indiferent de vreme, dar nu s-a plâns o secundă, povestindu-ne că venea cu plăcere la şcoală. La facultate se va înscrie anul viitor, opţiunile ei fiind Industrie alimentară sau Turism. Până atunci şi-a luat un job de vânzătoare pentru a pune bani deoparte. “Vreau să merg la facultate şi să ajung într-un oraş mai dezvoltat, unde să am mai multe oportunităţi şi să nu mă mulţumesc cu jobul acesta. Vreau să îmi găsesc un job foarte bun. Ăsta e doar un început pentru că toţi începem de jos, dar cu efort vom ajunge sus”, ne-a declarat Anca.
Absolventa se poate lăuda cu o serie de premii câştigate la olimpiade şi concursuri, din care amintim: premiul I la judeţeana de matematică sau premiul II la Concursul Interjudeţean “Gândesc economic, deci câştig”. Anca a făcut dansuri populare timp de 9 ani.
Alina Cătălina Caraman, “Neniţescu”
Colegiul Tehnic “N. Neniţescu” a numit-o şefă de promoţie pe Alina Cătălina Caraman. Ea a terminat şcoala cu media 8.53, iar examenul de bacalaureat l-a trecut fără emoţii, obţinând media 7.18.
“Sunt fericită că am primit acest titlu. Nu mi s-a părut greu, important este să îţi doreşti să reuşeşti. Performanţă poţi face oriunde, nu contează că e liceu teoretic sau tehnologic”, ne-a spus Alina.
Din toamnă, ea va urma cursurile Facultăţii de Ştiinţă şi Inginerie a Alimentelor din Galaţi.
Florentina Menaev, “Moisil”
La Liceul Tehnologic “G. Moisil”, titlul de şefă de promoţie i-a revenit Florentinei Menaev. “Mă bucur că am reuşit să ajung aici şi să fiu şefa de promoţie a şcolii. Cred că nu are nicio importanţă liceul la care eşti. Contează să ai dorinţă şi ambiţie. De tine depinde totul!”, susţine Florentina.
Pe lângă o medie mare de absolvire, Florentina a trecut cu brio şi de examenul de bacalaureat, iar anul viitor vrea să urmeze Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, specializarea Chimie, fiind domeniul care o atrage şi în care se vede profesând. Până atunci vrea să se angajeze şi să strângă bani pentru studii.
Florentina a participat în fiecare an la olimpiadele din aria curriculară “Tehnologii”, domeniul Fabricarea produselor din lemn, de două ori ajungând chiar să reprezinte Brăila la etapa naţională.
Răzvan Vasile Encea, “Gh. K. Constantinescu”
Răzvan Vasile Encea este cel care a primit titlul de şef de promoţie al Liceului Tehnologic “Gh. K. Constantinescu”. Acesta a terminat şcoala cu media 9.40, iar la bacalaureat a obţinut o medie “frumuşică” de 7.85.
Răzvan este singurul dintre şefii de promoţie 2017 care va rămâne să urmeze o facultate în Brăila, el fiind admis la Inginerie, specializarea Agronomie. “Am terminat la specializarea Tehnician agronom şi vreau să continui în domeniu, să lucrez în agricultură. Asta mă atrage pe mine. Nu mă aşteptam să fiu primul din liceu, iar lucrul ăsta mă motivează să vreau mai mult. În viitorul apropiat aş vrea să fiu ajutor de şef de fermă, iar visul meu e ca într-o zi să fiu inginer agronom”, ne-a spus Răzvan.
Aurelian Gerea, “Istrati”
Aurelian Vasile Gerea este numele celui mai bun elev al Colegiului Tehnic “P. Istrati”, promoţia 2017. “A fost o surpriză şi pentru mine, o mare surpriză să fiu şef de promoţie”, ne-a spus tânărul.
Aurelian este un caz special. El a terminat liceul la aproape 22 de ani, deoarece a locuit în străinătate timp de 3 ani şi a urmat şcoala acolo, iar la întoarcerea în ţară nu i-au fost echivalate studiile. Tocmai din acest motiv i-a fost greu la examenul de bacalaureat şi nu a reuşit să-l promoveze, biologia fiind materia care l-a tras în jos. Dar pentru Aurelian notele obţinute la un examen nu contează, fiind de părere că experienţele şi ceea ce înveţi din ele sunt lucrurile care te definesc.
Absolvent al specializării Tehnician electrician, electronist auto, imediat ce a terminat liceul tânărul s-a angajat la o companie din Brăila. “Vreau să mai fac un curs de perfecţionare ca să învăţ să folosesc calculatorul pe maşini şi să progresez. Vreau să rămân în ţară şi să muncesc aici şi să nu plec în străinătate. Am cochetat cu gândul să plec din România, dar m-am răzgândit. Vreau să mă realizez aici”, susţine Aurelian.
Vasile Andrei Gabriel, “Saligny”
Vasile Andrei Gabriel a fost desemnat cel mai bun elev al Liceului Tehnologic “A. Saligny”. “Pentru mine nu contează titlurile. Eu am făcut doar ce am ştiut şi cât am ştiut şi nu mă simt diferit faţă de alţi colegi”, ne-a declarat absolventul.
Andrei a intrat la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi direct la buget, fără admitere. Tânârul a fost printre primii admişi datorită premiului I câştigat anul acesta la Olimpiada Naţională de Electronică, automatizări, telecomunicaţii. “Am ales această facultate pentru că este tot pe domeniul meu, mă pasionează şi îmi doresc să lucrez în această zonă”, spune Andrei.
La Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, cea care a primit titlul de şefă de promoţie este Ionela Doni. La Liceul Tehnologic “N. Oncescu” Ianca, cea mai bună elevă a promoţie 2017 este Marinela Raluca Satnoianu. La Liceul Tehnologic “M. Basarab” Măxineni, campiona şcolii este Luminiţa Vasile. Precizăm că redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” i-au contactat pe toţi cei 21 de absolvenţi merituoşi, însă, din diverse motive, aceşti ultimi patru şefi de promoţie nu au putut răspunde invitaţiei noastre.
Noi îi felicităm pe toţi şi le urăm mult succes în viaţă!