Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Front comun impotriva criminalitatii economice

Pentru prima oara de la instalarea sa in functia de prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, magistratul Fanel Mihalcea se intilneste cu toti sefii institutiilor aflate "in prima linie" in lupta impotriva criminalitatii economico - financiare. Astazi, la ora 13.00, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, se va desfasura o "reuniune informala a institutiilor statului care concura la infaptuirea actului de justitie". In afara de prim-procurorul Fanel Mihalcea, la eveniment participa inspectorul sef al IPJ, scms. Catalin Chivu, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor - IPJ, cms. Marian Gheorghe, comisarul sef al Garzii Financiare Braila, Constantin Marcel, si directorii executivi ai Directiei Generale a Finantelor Publice Braila - Control Fiscal, Florin Bojisteanu si Catalin Picus.
Potrivit prim-procurorului Fanel Mihalcea, reuniunea va urmari "dinamizarea activitatii fiecarei institutii potrivit competentelor, astfel incit strategia de reforma in justitie sa fie infaptuita in mod obiectiv". "Noi nu facem politica, fiindu-ne interzis de lege, insa programul Guvernului care, de fapt, este programul tarii, contine atributiile specifice institutiilor de mai sus intr-un stat de drept, de care depinde integrarea noastra in Comunitatea Europeana. Avem in vedere aspecte vizind criminalitatea economica la nivelul judetului Braila in general si macrocriminalitatea economica in special", a spus prim-procurorul Mihalcea. La reuniune, vor fi analizate constatari facute de organele de control ale statului, unele dintre ele fiind deja trimise spre cercetare la Parchet si Politie. Accentul se va pune in special pe verificarea si anchetarea unor activitati comerciale de tip "suveica", desfasurate de unii agenti economici braileni (activitate tip "suveica": trecerea prin mai multe societati comerciale, pentru a li se pierde urma si pentru a nu putea fi sesizata ilegalitatea tranzactiei comerciale). Totodata, se va dezbate operativitatea solutionarii cauzelor, in paralel cu identificarea "factorilor ce concura negativ la viteza de lucru", la definitivarea cu intirziere a unor expertize judiciare. "Nu de putine ori, expertizele ajung la concluzii contradictorii fata de actele de control ale organelor fiscale. Se impune, in vederea intronarii respectului pentru lege, evidentierea si colectarea taxelor si impozitelor aferente activitatii economice desfasurate, catre bugetul consolidat al statului", a mai spus seful Parchetului. Pentru atingerea acestui obiectiv, institutiile statului trebuie sa faca front comun.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii