Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frig si zeci de morti in estul Europei, ninsori in Italia si Elvetia

Valul de frig de origine polara a provocat din nou victime, vineri, in Europa de Est, in timp ce furtunile de zapada paralizeaza mai multe regiuni din Evetia si Italia, relateaza AFP.
In Ucraina s-au inregistrat 39 de morti in cursul ultimelor 24 de ore, ceea ce ridica la 220 numarul victimelor inregistrate incepind de simbata, potrivit Ministerului Sanatatii.
In Polonia, sase persoane si-au pierdut viata joi, din cauza frigului, bilantul total fiind de 69 de morti in numai opt zile si de 191 de la inceputul iernii, a precizat politia poloneza.
Dupa ce la inceputul saptaminii mercurul termometrelor indica, in Polonia, minus 35 de grade Celsius, vineri dimineata s-a inregistrat o usoara incalzire a vremii, la Varsovia inregistrindu-se minus 16 grade Celsius.
Sapte persoane, dintre care doi copii, au murit asfixiate intr-un sat din regiunea rusa Stavropol (sud), in incercarea de a se incalzi. "Familia a inchis conducta de evacuare a gazului din cuptor pentru a conserva caldura", a explicat un purtator de cuvint al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.
O femeie in virsta de aproximativ cincizeci de ani, a fost gasita moarta in Croatia, ceea ce ridica la trei numarul persoanelor decedate din cauza frigului in cinci zile, potrivit politiei croate.
O usoara crestere a temperaturilor a fost inregistrata vineri dimineata in special in zona litoralului Marii Adriatice, unde meteorologii au anuntat un sfirsit de saptamina cu temperaturi in crestere.
In Germania, o persoana fara adapost a fost gasita moarta la Gelsenkirchen (vest), ridicind la sapte numarul celor decedati din cauza frigului in ultima saptamina. Temperaturile ar trebui sa se stabilizeze, simbata si duminica, in jurul valorii de zero grade Celsius in majoritatea zonelor tarii.
Ninsorile au afectat activitatea in nordul Italiei si sudul Elvetiei.
Circulatia rutiera, feroviara si transportul aerian au fost perturbate in nordul Italiei din cauza ninsorilor care cad fara incetare de 24 de ore. Cele doua aeroporturi din Milano functioneaza cu program redus, iar numeroase aterizari au fost anulate din cauza stratului de zapada care a ajuns pina la 30 de centimetri.
Si Genova este acoperita de zapada, citeva tronsoane de austostrada din zona au fost inchise, in timp ce in mai multe institutii scolare a fost intrerupta activitatea. Autoritatile se asteapta si la perturbari ale traficului feroviar.
In sudul Elvetiei, cantonul Tessin, principalul nod al traficului dintre nordul si sudul tarii, a fost paralizat aproape in intregime de caderile de zapada care au depasit recordul din ultimii 21 de ani.
Aeroportul din Lugano a fost inchis, iar circulatia vehiculelor de mare tonaj a fost interzisa pe autrostazi. Cauciucurile de iarna sint obligatorii, traficul feroviar este puternic perturbat, iar mai multe scoli au fost deja inchise.
Traficul feroviar a inregistrat mai multe intirzieri, in special in cazul trenurilor cu destinatia Lombardia, in nordul Italiei.
Turcia se teme, la rindul ei, de o penurie de energie, dupa scaderea furnizarii de gaz provenind din Rusia si Iran. Scaderea livrarilor de gaz a constrins autoritatile sa intrerupa alimentarea mai multor uzine din nord-vestul tarii, regiunea cea mai industrializata a Turciei, timp de mai multe ore pe zi.
Nordul Portugaliei se afla, de asemenea, in stare de alerta din cauza vremii nefavorabile care va afectat tara incepind de vineri, temperaturile putind scadea pina la minus sase grade Celsius.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii