Mergi la conţinutul principal

Frica de prezent

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 Prezentul nu are început și sfârșit; așa sunt și viața și pacea din ea. În lumea iluziei, însă, prezentul este înlocuit de timp și credința în el, pentru a evada din viață spre trecut și viitor, adică spre ceea ce nu există, din frica de a-ți găsi identitatea.
Evadarea din prezent este totuna cu evadarea din viață și este metoda cu care identitatea ta îți rămâne ascunsă. Cerul te vede însă așa cum ești dintotdeauna, neschimbat, pentru că toate rămân neschimbate în Dumnezeu.
Schimbarea există doar în timp, iar timpul este rodul unei credințe eronate.
A recunoaște ceea ce ești nu cere credință în timp. Pacea și fericirea, dacă pe acestea le dorești, nu sunt în viitor, ci sunt acum. Fac parte din identitatea ta, cunoscută de Cer.

„De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.
Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșealele voastre.”
(Sfânta Evanghelie după Marcu, XI, 24-25)
„Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același.”
(Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel, XIII, 8)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro