Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frecare de menta

Am intrat in primavara europeana, prima pentru noi. Dar am intrat romaneste, cu inundatiile si cu scandalurile noastre obisnuite. Revarsari de ape au loc in fiecare an, iar spectacolul imaginilor filmate tinde tot mai mult sa devina o arta. Mai e putin si-o sa depasim profesionalismul canalelor TV documentare la acest capitol. Nu ca nu s-ar intimpla nenorociri de-astea si-n vestul civilizat, dar violenta fenomenului la noi, asortata cu apetitul romanilor pentru televiziune semnifica o cerere mare de dezastre pe piata imaginilor. La urma urmei asa s-ar explica si succesul stirilor de la ora 5. Poate ca asa stim sa ne aducem contributia mai bine la vasta cultura europeana.
Dar la virf nu-i pasa nimanui de inundatii. Si-or luat baietii - alti baieti destepti - padurile, iar acuma au alte probleme grave pentru tara de rezolvat, dupa cum zicea multstimata deputata Buruiana, zilele trecute, la un talk-show intens: neintelegerile dintre Basescu si ceilalti incapatinati de pe scena politica. Nu e clar cu ce incalzeste asta Braila, pe unde coana deputat n-a mai dat din campania electorala. In fine, o fi avind si ea dreptate, pentru ca ciorovaiala de la Bucuresti a ajuns deja la Bruxelles, unde se stie de ceva vreme ca scandalul politic de divort e-n toi si ca spectacolul e condimentat cu toate cele necesare, deci merita urmarit. Rau este totusi ca incepem s-o mai si luam pe coaja din cauza asta. De exemplu, pentru taxa de prima inmatriculare, de care tin cu dintii catirii din guvern. Inexplicabila incapatinarea lor, cu atit mai mult cu cit Comisia Europeana le-a aratat ca au mai patit-o si alte state, din aceeasi cauza. Basca au scazut la jumatate si vinzarile de autovehicule noi in tara de la inceputul anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Si atunci unde e cistigul mentinerii taxei pina in ultima clipa? Doar ca sa ingroase birocratia deja stufoasa de la noi? Pacat ca n-ai cu cine sa te-ntelegi la guvern. O fi si asta o dovada ca mintile luminate au plecat demult pe meleaguri mai calde si mai pline de perspective.
Sigur, viata merge mai departe. Baietii destepti poate ca vor pierde statutul de capuse lipite la surse ieftine de energie sau materii prime, dar sigur vor gasi alte tite cel putin la fel de bogate. Se stie doar ca legile nu sint facute neaparat pentru cei de jos. Poate ca presedintele si cei citiva ministri (Macovei, Nicolaescu etc.) care au vrut intr-adevar sa sparga metehnele "sistemului ticalosit" n-au fost prea diplomati ori, dimpotriva, prea fermi fata de indirjirea opusa de cei care si-au instalat confortabil interesele in dauna - cel putin morala, daca nu si materiala - a celorlalti. Acum pare ca e tirziu. Dincolo de tevatura suspendarii presedintelui, anul preelectoral 2007 este sinonim cu anul alegerilor, 2008, chiar daca alesii se codesc din rasputeri - dincolo de mutrele interesate si afectate de iminenta intrarii in actiune pentru binele tarii si al poporului - sa-si faca legea votului uninominal. O frecare de menta pina in 2009 in fotoliile parlamentare ar fi binevenita pentru dumnealor - simptom perfect normal, pentru aceasta casta, ultima parvenita in Parlament pe criteriul cine a cotizat mai mult la partid.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii