Mergi la conţinutul principal
Administrator de bloc, la judecată

Fraudă de peste 60.000 lei la Asociaţia de Proprietari nr. 579

• Anişoara Seserman a fost anchetată şi trimisă în judecată pentru delapidare • în perioada 2011 – 2015, ea a sustras bani din gestiunea AP nr. 579, lăsând neonorate plăţile către furnizorii de utilităţi • la un moment dat, CUP Dunărea a sistat furnizarea de apă menajeră către locatari, din pricina datoriilor acumulate de asociaţie • pe parcursul derulării anchetei, brăileanca a achitat jumătate din suma delapidată • procurorii au pus sechestru pe apartamentul inculpatei

 

Prejudiciu de zeci de mii de lei la o asociaţie de pe strada Industriei (cartier Progresul).

Procurorul Liviu Ionuţ Dedulescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpatei Anişoara Seserman, în vârstă de 55 de ani, administrator de bloc, casier şi contabil, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Potrivit acuzării, în perioada ianuarie 2011 – iunie 2015, Seserman şi-a însuşit din gestiunea Asociaţiei de Proprietari nr. 579 Brăila suma totală de 62.229, 75 lei, la diferite intervale de timp. Pe parcursul urmăririi penale, brăileanca a achitat o parte din prejudiciu, respectiv suma de 31.000 lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus deja instituirea sechestrului asigurător asupra apartamentului deţinut de inculpată, pentru recuperarea pagubei.

Plângerea penală îndreptată împotriva Anişoarei Seserman, formulată de membrii Asociaţiei de Proprietari nr. 579, a fost înregistrată la parchet încă de la sfârşitul lunii august 2013. Locatarii de plângeau că asociaţia figurează cu datorii mari către furnizorii de utilităţi, deşi ei îşi onorau obligaţiile legate de plata cotelor de întreţinere. Totul a culminat cu sistarea furnizării de apă menajeră de către CUP Dunărea, din pricina restanţelor acumulate de asociaţie.

Anişoara Seserman a fost administrator, casier şI contabil la AP nr. 579, de pe strada Industriei – constituită din patru blocuri - încă din anul 2004, însă problemele au apărut în anul 2011. Procurorul de caz precizează: “În perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012, inculpata Seserman Anişoara şi-a însuşit în mod repetat diverse sume de bani din casieria asociaţiei, în cuantum de 30.289,42 lei, iar pentru a ascunde această sumă, la începutul anului 2013, în evidenţele contabile primare nu a mai trecut în mod corect soldul de casă existent la sfârşitul anului 2012, în cuantum de 33.856,61 lei, ci doar suma de 3.567,19 lei. Ulterior, în perioada ianuarie 2013 – iunie 2015, inculpata a continuat să sustragă bani din casierie, în cuantum de 31.940, 33 lei, producând astfel asociaţiei o pagubă totală în cuantum de 62.229, 75 lei”.

Potrivit anchetatorilor, acest lucru a fost posibil şI datorită faptului că, o bună perioadă de timp, AP nr. 579 nu a avut preşedinte şi nici cenzor.

Pe parcursul urmăririi penale, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile judiciare, care a stabilit că administratorul Anişoara Seserman a prejudiciat asociaţia de pe strada Industriei cu peste 62.000 lei. La data de 1 iulie 2015, precizează anchetatorii, Asociaţia de Proprietari nr. 579 trebuia să aibă în casă suma de 62.829,75 lei, însă, fizic, a fost identificată doar suma de 600 lei. Lipsa în gestiune era de 62.229, 75 lei iar aceasta a fost imputată inculpatei.

Dosarul penal a fost trimis instanţei de fond a Judecătoriei Brăila, spre competentă soluţionare.       

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro