Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fratii micutului mort in focarul de mizerie nu au fost inca preluati de DGASPC

In urma efectuarii anchetei sociale la domiciliul Mirelei Smadu, specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC) au solicitat instantei judecatoresti emiterea unei ordonante presedintiale pentru plasarea in regim de urgenta a celor doi copii, cu virstele de un an si patru luni si respectiv 6 ani, potrivit virstei si nevoilor specifice fiecaruia
Conform declaratiei directorului general adjunct al DGASPC, jurist Simona Cimpoaie, mama copiilor nu accepta plasamentul acestora la asistent maternal profesionist, respectiv in centru de plasament specializat pentru copiii cu dizabilitati.
Cu toate ca asistentii sociali din cadrul Directiei s-au implicat si au actionat imediat, copiii nu au fost inca scosi din mediul nociv in care cresc. "Desi specialistii nostri se deplaseaza la fiecare doua zile la domiciliul Mirelei Smadu, aceasta nu a putut fi convinsa sa-si exprime acordul pentru plasamentul copiilor in regim de urgenta. Nu putem lua nici o masura pentru protejarea celor doi copii, pina cind instanta judecatoreasca nu emite ordonanta presedintiala prin care sa stabileasca masurile de protectie speciala pe care le-am propus pentru cei doi copii", a mai declarat Simona Cimpoaie. Directorul general adjunct al DGASPC a subliniat ca asistentii sociali efectueaza vizite periodice, pentru a monitoriza situatia celor doi copii si, totodata, pentru a consilia familia in vederea imbunatatirii conditiilor de la domiciliu, astfel incit sa fie prevenita o agravare a situatiei existente.
Cazul celor doi micuti a fost adus la cunostinta DGASPC de catre Politie, care, anchetind decesul unui bebelus in virsta de numai patru zile, a descoperit conditiile inumane in care Mirela Smadu traieste si isi creste si alti doi copii.
Specialistii DGASPC i-au gasit pe cei mici nespalati si neingrijiti, intr-o mizerie crasa. Pe linga toate acestea, pustiul in virsta de sase ani prezinta handicap grav. Desi bunica materna este asistentul personal al micutului, s-a dovedit ca aceasta nu este preocupata de soarta nepotilor.
Pina cind instanta judecatoreasca va imputernici DGASPC sa-i scoata pe copii din acel loc de cosmar, micutii sint condamnati sa traiasca in acel focar de infectie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii