Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fratii Buricea, anchetati de Politie

Costica si Ghita Buricea, capii gruparii care face legea pe strazile din Radu Negru, vor ajunge saptamina aceasta la Politie si vor da cu subsemnatul, vizavi de acuzatiile aduse de Cristinel C., tinarul care i-a reclamat pentru vatamare corporala si tilharie. Seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisarul Sorin Leitoiu, ne-a declarat ca pentru elucidarea cazului, judiciaristii au audiat mai multe persoane, au facut reconstituirea la locul agresiunii, in localitatea Gemenele, au administrat probe la dosar si ca saptamina aceasta, aproape de finalizarea anchetei, ii vor chema la Politie pe fratii Buricea si acolitii lor, sa-si sustina varianta.
"Dupa ce Cristinel C. a depus reclamatia la Politie, am efectuat planse foto cu hainele pline de singe, iar ofiterii care au preluat cazul au declansat investigatiile. S-au deplasat la Gemenele si au organizat reconstituirea evenimentului, au efectuat cercetari pentru identificarea autorilor si autoturismului cu care s-au deplasat acestia, au audiat martori si au discutat cu medicii si asistentii de la Ambulanta si Spitalul Judetean, care au acordat victimei ingrijiri de specialitate. Victima agresiunii trebuie sa mai depuna certificatul medico-legal, in care va fi specificat numarul de zile de ingrijiri medicale. Ancheta se apropie de final, iar acum, ca s-au obtinut declaratii de la martori si s-au strins probe, vor fi chemati la audieri fratii Buricea", ne-a precizat cms. Leitoiu.
Reamintim ca saptamina trecuta Cristinel C. a reclamat la Politie ca pe 10 septembrie, cind se afla in vizita la bunici, in Gemenele, doi dintre fratii Buricea si citiva dintre aghiotantii acestora l-au pindit cind a iesit de la discoteca, l-au taiat cu sabiile si i-au luat bijuteriile de aur si telefonul mobil.
"Fratii Buricea cred ca am legaturi cu cei din gruparea «Catali» din Varsatura. M-au vazut de citeva ori, stind de vorba cu niste prieteni de acolo si or fi crezut ca si eu sint cu ei. Simbata eram la bunici si seara m-am dus la discoteca, in Gemenele. Pe la 1.00 noaptea, mergeam pe sosea si a oprit o masina in apropiere de mine. Au coborit mai multi insi si i-am recunoscut pe Costel Buricea si fratele lui, Gigel. Ei doi, impreuna cu alti citiva insi din gasca lor, au sarit pe mine cu sabiile. Au vrut sa-mi dea in cap, dar am pus mina. M-au injunghiat in picior, m-au culcat la pamint si m-au lovit in nestire. Fratii Buricea ziceau: «Dati-i, ba, cu sabia, la rotula, taiati-i picioarele!». Ca sa scap cu viata, m-am prefacut ca am lesinat, am indurat loviturile fara sa scot un zgomot si abia atunci s-au oprit. Mi-au luat lantul de aur de la git, bratara, celularul, 900.000 lei si un pachet de tigari, au urcat in masina si au fugit."
Un localnic din Gemenele l-a vazut pe Cristinel C. plin de singe si a telefonat la Salvare, care l-a transportat la Spitalul Judetean - corp B, in cartierul Hipodrom. In mod bizar, desi aveau obligatia sa anunte Politia cu privire la internarea victimei agresiunii, cadrele medicale de la Urgente au omis sa-i anunte pe oamenii legii, iar acestia au aflat despre atacul singeros abia dupa doua zile, cind Cristinel C. a plecat din spital si a depus reclamatia la sediul IPJ.

Doua omoruri si o sumedenie de atacuri si amenintari - citeva dintre "realizarile" clanului Buricea, in 2005

Coordonati din umbra de un celebru "nas", care taie si spinzura in jumatate din oras, dirijind activitatea infractionala a gruparilor interlope din Centru, Obor, Hipodrom, Lacu Dulce, Viziru si Radu Negru, fratii Buricea au, la rindul lor, executanti dispusi sa-si sacrifice viata sau libertatea, pentru binele organizatiei. Rasplatiti boiereste pentru faptele lor, aghiotantii executa orbeste ordinele si ataca in haita "tintele", pentru a fi siguri ca nu dau gres. De asemenea, atacurile in grup comise de "sageti" ofera si un alt avantaj interlopilor: fapta este asumata de un singur individ - de obicei minor, pentru ca acesta sa beneficieze de o reducere a pedepsei -, iar ceilalti ramin liberi, pentru a comite si alte infractiuni in interesul gruparii.
In ultima perioada, banda condusa de fratii Buricea a comis o serie de atacuri, pentru a-si extinde zona de influenta si a elimina "ghimpele" din "coasta" organizatiei: gruparea "Catali", din Varsatura, care a refuzat sa se inchine "nasului" si sa aduca acestuia ofrande. Lipsa de respect a interlopilor din Varsatura fata de "boss"-ul care conduce jumatate din oras a atras ura acestuia si, totodata, atacuri singeroase.
La inceputul lunii, circa 20 de insi din Obor si Radu Negru au navalit din 5 masini intr-o benzinarie din sudul orasului si au incercat sa-i "aranjeze" pe doi membri ai gruparii "Catali". Interlopii vinati de oamenii lui Buricea si Vincler au reusit sa scape cu viata, dind bir cu fugitii. "Au intrat in benzinarie 5 masini: Costel Buricea, cu un «Volkswagen», Mihai Vincler, cu un «Peugeot» albastru, Stanel Corbu, cu un «Matiz» rosu, Leonard poreclit «Maimuta», cu o «Dacie» alba si un taxi. Ne-au inconjurat si din ele au coborit vreo 20 de insi. Erau inarmati cu cutite si sabii, am vazut cum ieseau virfurile armelor prin sacosele in care erau impaturite. Am fugit, am sarit niste garduri si ne-am ascuns in curtea cuiva", ne-au povestit cei doi, care au depus reclamatie la Politie.
In urma cu trei luni, Marius Ilie, poreclit "Canaru'" - finul liderului gruparii "Catali" - a fost spintecat cu sabiile, in plina strada, in cartierul Radu Negru. Desi din primele investigatii a rezultat ca la omor au participat mai multe persoane, crima si-a asumat-o Razvan Contu, zis "Folea", unul dintre "locotenentii" fratilor Costica si Ghita Buricea.
La scurt timp dupa omorul din Radu Negru, Costica Buricea si "mardeiasii" sai l-au urmarit pe Titi Sgircitu, cunoscut camatar, apropiat al gruparii din Varsatura. Dupa ce l-au urmarit pas cu pas, interlopii din Radu Negru l-au prins singur pe Sgircitu, in Parcul Monument, in apropierea terenului de tenis, iar Costica Buricea i-a aruncat printre dinti: "L-am «facut» pe «Canaru'»! Urmezi tu, apoi «Romica»!" La scurt timp, Sgircitu s-a dus la sediul IPJ, pentru a anunta ca a fost amenintat cu moartea. "Sgircitu sustine ca a fost amenintat cu moartea de catre Costica Buricea, motiv pentru care am inaintat dosarul la Parchet", ne-a precizat la acea data cms. Leitoiu.
Surse demne de incredere sustin ca asasinii lui "Canaru'" ar fi participat si la crima de la sfirsitul lunii aprilie, comisa la o aruncatura de bat de locul unde a fost asasinat finul lui Bogateanu. Atunci, Stanel Manaila (16 ani), un alt membru al gruparii fratilor Buricea, l-a omorit pe Cristian Dediu (21 ani), cu o lovitura de sis aplicata aproape de inima.
Pe "lista neagra" a fratilor Buricea a ajuns si un ziarist de la "Obiectiv", care a avut "tupeul" de a scrie despre atacurile singeroase ale gruparii din Radu Negru. "Ce, ba, ziaristule, te-ai dat cu dusmanii? Lasa, ca vezi tu! Avem grija si de tine!", s-au laudat fratii Buricea, dupa care, apelind la tactica pe care a folosit-o si "nasul" lor de citeva ori, s-au dus cu jalba-n protap la Judecatorie, solicitind jurnalistului despagubiri de 10.000 de euro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii