Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fratii Becali au fost audiati la Casa Fotbalului

Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, si fratele sau, impresarul Victor Becali, au fost audiati, luni, la Casa Fotbalului, de Comisia pentru acordarea licentei de agent de jucatori, al carei presedinte este Florin Prunea.
"Am spus ca am primit 125.000 de dolari comision de la Galatasaray si am primit inca 500.000 de dolari in contul Rapidului, ca presedinte. A ramas sa le trimit hirtiile din care sa rezulte ca am primit comisionul. Nu am decit sa le dau extrasul bancar din partea clubului Galatasaray catre firma mea. Cind vor exista reclamatii ca Rapidului ii lipsesc 2-3-7 dolari, atunci o sa am probleme cu Rapid", a spus Ioan Becali la iesirea de la audieri.
FRF a inceput o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. Gruparile Tractorul Brasov si Rapid Bucuresti trebuiau sa trimita la FRF pina luni, la ora 10.00, toate actele si documentele legate de acest caz, altele decit cele care au fost trimise la vremea respectiva. De asemenea, tot luni, in conformitate cu art. 14, litera "e" si cu art. 22, paragraful 3, ale Regulamentului FRF pentru agentii de jucatori, Comisia FRF pentru acordarea licentei de agent de jucator i-a convocat la Casa Fotbalului pe Victor Becali, Gheorghe Popescu si Ioan Becali.
Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat aproximativ un milion si jumatate de dolari (500.000 de dolari - Becali, un milion - Popescu) drept comision in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la formatia Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003, desi procentul impresarilor nu trebuie sa depaseasca zece la suta din suma tranzactiei, in acest caz 2,75 milioane de dolari.
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, publicat in presa sportiva, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, actualul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate.
Referindu-se la o posibila amenda sau chiar pierdere a licentei de impresar, Becali a spus: "Licenta o las aici, o punem intr-o vitrina la FRF ca si asa este licenta cu numarul 1. Nici nu mai am nevoie de licenta de manager", a mentionat Ioan Becali, care a mentionat ca a fost chemat si lunea viitoare la comisie, insa a precizat ca nu va mai veni.
Becali a precizat ca in cadrul comisiei i s-a spus ca risca o amenda: "Pai spuneti cit? Ca am masina plina de bani. Sa va dau si amenda ca poate nu aveti bani la FRF si plec. Care-i problema?", sustine Becali ca ar fi spus in fata comisiei.
Impresarul Victor Becali a declarat ca nu are nici o legatura cu acest caz. "Mi-au solicitat documentele de la firma legate de acest caz, dar acestea le dau organelor fiscale. Eu nu sint implicat in acest caz. Eu la acea vreme nu eram agent de jucatori. Licenta nu se ia pe firma ci pe persoana. Eu nu am semnat nici un document. Nu am luat nici un comision", a spus Becali.
Victor Becali a precizat ca, in documentul venit de la Galatasaray se spune clar ca clubul turc a platit acea cota de cinci la suta clubului Tractorul. "Conform documentelor, Tractorul a primit exact cit trebuia sa primeasca", a subliniat Becali.
Gheorghe Popescu nu s-a prezentat in fata comisiei fiind plecat din tara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii