Mergi la conţinutul principal

Fratele “terorist”, la judecată

* procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului N.I. cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordin de protecţie în formă continuată * în plus, inculpatul va fi judecat şi pentru infracţiunea de ameninţare * bărbatul de 33 de ani nu a ţinut cont de interdicţii şi a mers la locuinţa surorilor, pe care le-a ameninţat în mod repetat, el fiind arestat la începutul lunii septembrie

 

 

 

 

Un individ care a băgat groaza în propriile surori, pe care le-a ameninţat şi a ignorat interdicţiile impuse prin ordin de protecţie, a fost trimis în faţa instanţei. Acesta a fost arestat preventiv, încă de la începutul lunii septembrie, el fiind încarcerat. Acum instanţa va decide pedeapsa pe care o merită bărbatul.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului N.I. cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordin de protecţie în formă continuată şi ameninţare. “În rechizitoriu s-a reţinut faptul că la datele de 27 august, ora 11.30, 29 august ora 05.26, 1 septembrie ora 18.45, 4 septembrie ora 03.15, 4 septembrie ora 11.00 şi 5 septembrie ora 12.40, s-a deplasat la domiciliul persoanelor vătămate C.F. şi N.M., din municipiul Brăila, la o distanţă mai mică de 200 m faţă de acestea şi imobilul respectiv, încălcând astfel obligaţiile dispuse în sarcina sa prin ordinul de protecţie emis prin sentinţă civilă. De asemenea, la data de 4 septembrie, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla în faţa imobilului din municipiu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a ameninţat cele două persoane vătămate, susţinând că va arunca cu benzină şi va da foc locuinţei menţionate”, au stabilit procurorii.

Prin sentinţă civilă a fost emis ordin de protecţie pe o perioadă de 6 luni, prin care s-au instituit în sarcina inculpatului N.I. următoarele obligaţii: evacuarea temporară din locuinţa situată în municipiul Brăila, păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de persoanele vătămate şi domiciliul acestora, precum şi interzicerea oricărui contact cu acestea, inclusiv telefonic sau prin orice alt mod.

Fiind audiat, inculpatul a declarat că are cunoştinţă despre conţinutul respectivei sentinţe civile şi de obligaţiile impuse în sarcina sa prin ordinul de protecţie, a recunoscut faptele de încălcare a acestuia, astfel cum au fost reţinute în sarcina sa, precizând că s-a deplasat la domiciliul persoanelor vătămate întrucât nu are unde să locuiască şi pentru a intra în posesia unor lucruri personale.

 

Arestul preventiv

În septembrie, bărbatul de 33 de ani a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru infracţiunile de încălcare a măsurilor dispuse în ordinul de protecţie. În urma unor conflicte repetate avute cu surorile sale, Judecătoria Brăila a emis în iunie un ordin de protecţie împotriva bărbatului. Acesta nu a ţinut cont de interdicţii şi a mers la locuinţa surorilor, pe care le-a ameninţat în mod repetat.

Individul a fost arestat după ce a încălcat de şase ori ordinul de protecţie şi a mers la locuinţa surorilor cu care era în conflict.

În cursul zilei de 9 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Proximitate l-au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Brăila, cercetat pentru infracţiunile de încălcare a măsurilor dispuse în ordinul de protecţie, în formă continuată şi ameninţare. „În fapt, în urma unor conflicte repetate avute cu surorile sale, Judecătoria Brăila a emis în data de 26 iunie, un ordin de protecţie împotriva bărbatului, prin care acesta era obligat să respecte anumite interdicţii. În perioada 27 august - 5 septembrie, pe fondul consumului de alcool, aceasta ar fi încălcat de şase ori ordinul de protecţie, constând în aceea că s-a apropiat la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de cele două surori şi de domiciliul acestora, ameninţându-le”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

În după-amiaza zilei de 10 septembrie, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus faţă de bărbat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Brăileanul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu