Mergi la conţinutul principal

Frate și soră, condamnare pentru incest

inculpații B.F. și B.A., frate și soră, care au întreținut relații sexuale și chiar au dat naștere unor copii, au primit pedepsele la Judecătoria Făurei, însă acestea nu sunt definitive • aceștia au fost trimiși în judecată de procurori, pentru săvârșirea a două infracțiuni de incest, întrucât în perioada anilor 2018 - 2019 au întreținut relații sexuale și chiar au dat naștere unor copii

 

Închisoare cu suspendare pentru cei doi inculpați, frate și soră, judecați în dosarul “Incest la Mircea Vodă”. În dosarul înregistrat pe rolul Judecătoriei Făurei, inculpații B.F. și B.A. sunt acuzați că au întreținut relații sexuale și chiar au dat naștere unor copii. Aceștia au fost trimiși în judecată de procurori, pentru săvârșirea a două infracțiuni de incest, în perioada anilor 2018 – 2019.

După cum se arată în soluția dispusă de magistrați, la data de 18 noiembrie, postată pe site-ul Judecătoriei Făurei, inculpatul B. F. a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea fiecărei dintre cele două infracțiuni de incest, plus interzicerea unor drepturi. “Contopește pedepsele principale aplicate inculpatului, de 1 an închisoare și respectiv de 1 an închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 luni închisoare reprezentând 1/3 din pedeapsa de 1 an închisoare, inculpatul executând în final pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brăila, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune, să frecventeze un program de reintegrare socială desfășurat de Serviciul de Probațiune Brăila sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Mircea Vodă sau în cadrul Primăriei Făurei, jud. Brăila, pe o perioadă de 60 de zile”, au stabilit judecătorii.

În ceea ce o privește pe inculpata B.A., aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârșirea fiecăreia dintre cele două infracțiuni de incest. Instanța contopește pedepsele principale aplicate inculpatei, aceasta urmând a executa pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 3 luni închisoare, inculpata executând în final pedeapsa de 1 an închisoare. Se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și se stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsuri de supraveghere si să frecventeze un program de reintegrare socială desfășurat de Serviciul de Probațiune Brăila, plus muncă neremunerată în folosul comunității.

Soluția poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Făurei, în decembrie 2021.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, procurorii au stabilit că doi tineri din comuna Mircea Vodă, frate și soră, au întreținut relații sexuale și au dat naștere unor copii. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au efectuat ancheta în acest caz și au decis să îi trimită în fața instanței pe cei doi inculpați. În data de 24 noiembrie, procurorii i-au trimis în judecată pe B.F. și B.A. pentru săvârșirea a două infracțiuni de incest, fapte prevăzute și pedepsite de art 377 Cod penal cu aplicare art. 38 Cod penal. “Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2018 - 2019, fiind rude de gradul II, respectiv frate și soră, inculpații B.F. și B.A. au întreținut raporturi sexuale la domiciliul din comuna Mircea Vodă, județul Brăila, raporturi ce au avut ca urmare conceperea și nașterea minorilor B.C.R. și B.R.D”, au stabilit procurorii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro