Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Franta declara ca nu va face compromisuri in privinta securitatii Israelului

Premierul francez, Dominique de Villepin, a declarat ca "Franta nu va face compromisuri in privinta securitatii Israelului", reamintind ca si-a exprimat "ingrijorarea" dupa victoria Hamas la alegeri, relateaza AFP.
"Doresc sa afirm din nou cu toata fermitatea: Franta nu va face niciodata compromisuri in ceea ce priveste securitatea Israelului. Franta se va afla mereu alaturi de Israel si intentionam ca in acest fel sa declaram din nou ca respingem categoric terorismul, fanatismul, violenta", a subliniat premierul cu ocazia dineului anual al Consiliului reprezentativ al institutiilor evreiesti din Franta (CRIF), desfasurat luni seara.
Liderul Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, ii va incredinta oficial, marti, misiunea de formare a Guvernului lui Ismail Haniyeh, seful listei Hamas la alegeri.
"Convingerea noastra este ca securitatea nu va putea fi deplin asigurata decit printr-o pace durabila in regiune, fondata pe justitie. De aceea solutia politica este indispensabila. Acesta este sensul angajamentului constant al Frantei in Orientul Mijlociu", a explicat premierul.
De Villepin s-a aratat convins ca omologul sau israelian, premierul interimar Ehud Olmert, "va sti sa gaseasca un echilibru intre vigilenta sporita si necesitatea unei relatii pragmatice cu poporul palestinian".
El a reamintit ca Franta a fost "una dintre primele care au subliniat consecintele victoriei in alegeri a Hamas". "Chiar in ziua anuntarii rezultatelor mi-am exprimat ingrijorarea", a subliniat premierul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii