Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Franco Frattini solicitat sa prezinte in PE o declaratie despre libera circulatie in UE

Un grup de europarlamentari din cadrul grupului GUE/NGL i-au cerut, joi, lui Franco Frattini sa prezinte in cadrul sesiunii plenare a PE care va incepe saptamina viitoare, la Strasbourg, o declaratie referitoare la dreptul cetatenilor UE de a se deplasa liber pe teritoriul european.
Potrivit unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX de Biroul de presa al PNL din cadrul PE, un grup de europarlamentari, membri ai Grupului Confederal al Stingii Unite Europene/Stinga Verde Nordica (GUE/NGL), printre care Francis Wurtz, Roberto Musacchio si Marco Rizzo, au cerut presedintilor celorlalte grupurilor politice din Legislativul european introducerea unui nou punct pe agenda sesiunii plenare a PE programata sa se desfasoare saptamina viitoare, la Strasbourg.
Cei trei europarlamentari din cadrul Grupului Confederal al Stingii Unite Europene/Stinga Verde Nordica i-au cerut de asemenea comisarului european penmtru Justitie, Franco Frattini, sa se deplaseze la Strasbourg si sa prezinte o declaratie referitoare la dreptul cetatenilor UE de a se deplasa liber pe teritoriul european, declaratia urmind sa fie completata de o rezolutie pe aceeasi tema.
Europarlamentarii din cadrul GUE/NGL reamintesc celorlalti colegi din cadrul PE ca libera circulatie a cetatenilor UE, inclusiv dreptul de a se stabili pe teritoriul unui stat membru, reprezinta un drept inalienabil al cetatenilor europenui.
Comunicatul informeaza pe de alta parte ca jurnalistii au intrebat, joi, in cadrul conferintei de presa a CE care este numarul de cetateni romani care traiesc in Italia.
Potrivit datelor oficiale, un numar de 303.000 de romani erau inregistrati in Italia, in anul 2006. Purtatorul de cuvint al CE a precizat insa ca numarul exact al romanilor care locuiesc pe teritoriul Italiei este in realitate mult mai mare, deoarece nu toate persoanele de cetatenie romana care locuiesc in Italia sint inregistrate de catre autoritati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii