Francisk Chiriac solicită o anchetă la Spitalul Judeţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Francisk Chiriac solicită o anchetă la Spitalul Judeţean

Defectarea celor două computere tomograf ale Spitalului Judeţean Brăila ridică foarte multe întrebări şi la nivelul membrilor PSD. Prezent la conferinţa de presă săptămânală a partidului, Francisk Chiriac, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat că situaţia apărută la nivelul spitalului este una destul de suspectă. Acesta a afirmat că este imperios necesar ca o anchetă a CJ Brăila să afle în ce context s-au stricat cele două aparate şi de ce nu a existat un contract de mentenanţă? "Din punctul meu de vedere e o situaţie foarte urâtă acolo şi ţinând cont că au picat amândouă computere e ceva cu semnul întrebării. Îmi aduc aminte şi de articolul cu farmacia, cu furtul medicamentelor. Din punctul meu de vedere ar trebui făcută o anchetă şi văzut exact de ce acele tomografe s-au stricat? Cine le-a stricat? Dacă ele au funcţionat? Cum le-au folosit? Mi se pare anormal ca după doi - trei ani de zile de când un computer tomograf a fost achiziţionat, să se strice. O să am şi o discuţie cu domnul Viorel Mortu, am mai avut, ne-am mai sfătuit împreună. Acele contracte de achiziţie trebuia să aibă în spate şi un contract de mentenanţă. Cine este firma de mentenanţă? Câţi bani s-au plătit? De ce în momentul în care s-a stricat computerul nu avea un contract de mentenanţă? Lucruri normale într-o achiziţie a unui aparat de o sumă foarte mare şi de importanţă maximă într-o unitate sanitară. Şi amândouă? Haideţi să fim serioşi!", a declarat Chiriac. Acesta a subliniat că Ministerul Sănătăţii nu poate declanşa o astfel de anchetă la Spitalul Judeţean Brăila, pentru că cel care trebuie să tragă concluzia în acest caz este ordonatorul principal de credite, respectiv, Consiliul Judeţean. "Şi aceste aparate au o durată de viaţă. Acele tuburi, din câte ştiu eu rezistă cam 5 ani şi un număr limită de expunere. Trebuie să vedem care e numărul de expuneri? De câte ori a fost folosit? De ce tubul nu a rezistat 5 ani? E vina firmei? E vina aparatului că a avut un defect din fabrică? Sunt mai multe întrebări la care trebuie să avem un răspuns astfel încât să tragem o concluzie pertinentă pe acest subiect", a conchis PSD-istul.
De menţionat că surse de încredere din zona Sănătăţii ne-au declarat că cele două computere s-au defectat tocmai datorită suprasolicitării zilnice. Reamintim că, CT-urile din Judeţean sunt garantate pentru 100.000 secunde scan (unitate de măsură pentru secvenţele imagistice specifice radiologiei), iar tomograful din UPU avea deja 700.000 secunde scan efectuate în urmă cu un an şi jumătate, la ultima verificare, când a şi ieşit din garanţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro