În anul 2016, am venit în fața electoratului cu un program de dezvoltare al județului care să îmbine toate nevoile cetățenilor. Acesta a fost structurat în așa fel încât dezvoltarea să aibă loc etapizat și spun etapizat pentru că sursele bugetare provin din fonduri europene, fonduri guvernamentale și surse proprii, fiind necesare proceduri legale în implementarea proiectelor. Sunt mândru să vin în fața dvs. acum și să vă spun că în aproape trei ani de mandat, oferta electorală prezentată în 2016 este realizată în proporție de 90 %.
Prioritatea numărul 1- drumurile județene
Am reușit să rezolv în mare parte problema care stârnea nemulțumirea cetățenilor. Am modernizat drumurile județene. La acest moment, drumurile județene sunt mai mult decât practicabile, multe dintre ele reabilitate cu covor asfaltic. S-a asfaltat în zone în care cetățenii deja nu mai aveau nicio speranță că autoritățile vor face ceva în acest sens. Punem accent pe calitatea lucrărilor efectuate, astfel că până în 2020, din cele trei surse de finanțare (fonduri europene, fonduri guvernamentale și surse proprii), ne dorim să reabilităm 300 de km de drum județean din totalul de 605 km existenți. Pentru anul 2019 și 2020 avem în vedere câte 50 de km/an de covor asfaltic din bugetul de funcționare al Consiliului Județean.
În întâmpinarea modernizării infrastructurii județene, am propus înființarea propriului serviciu de utilitate publică al CJ. Necesitatea înființării acestuia a venit urmare nevoii de a interveni rapid pe drumurile județene cu lucrări ușoare de genul: cosit vegetație, plombări sau marcaje rutiere. Astfel, s-a realizat achiziționarea primului utilaj al serviciului, un echipament multifuncțional de întreținere și reparare a drumurilor marca MAN TGM 18.290 4x4 BB.
Utilajul are următoarele dotări: macara hidraulică pliabilă, placă frontală cu braț cosire - cap cosire, cap tăiere crengi, lamă zăpadă, freză de zăpadă, rezervor apă 6000 L cu instalație stropit apă și capete de spălare indicatoare rutiere și sărăriță. Prețul echipamentului a fost de 1.225.700 lei, cu TVA. Achizițiile nu se opresc aici. Există alocat un buget de 2 milioane lei pentru dotarea acestui serviciu.
99 de proiecte prin PNDL II
Un alt demers în ceea ce privește dezvoltarea unitară a județului Brăila a fost inițiat prin PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE LOCALĂ II, program în care Brăila a depus prin UAT-urile din județ, un număr de 99 de proiecte, în valoare totală de 6.500 miliarde de lei. Proiectele vizează lucrări de infrastructură, modernizare școli și grădinițe și modernizare iluminat public. Toate proiectele sunt semnate, o parte din ele fiind în faza de execuție sau chiar finalizate.
Comparativ cu programul anterior PNDL I, în care suma atrasă a fost de 3.000 de miliarde, anul acesta am reușit practic dublarea sumei. Militez pentru atragerea a cât mai multor fonduri pentru investiții în dezvoltarea și creșterea calității vieții cetățenilor. Faptul că toate proiectele depuse pe PNDL au fost deja semnate, mă stimulează să promovez în continuare importanța acestui program guvernamental al PSD.