Mergi la conţinutul principal

Franţa: Un ministru demisionează pentru un comentariu deplasat

„Uneori să rezişti înseamnă să rămâi, alteori înseamnă să pleci. Fie ca ultimul cuvânt să-l aibă etica şi dreptul", a comentat Taubira pe Twitter. Premierul Manuel Valls a expus ieri deputaţilor textul definitiv al proiectului de reformă constituţională privind starea de urgenţă şi privarea de cetăţenie. Christine Taubira s-a arătat reticenţă la intenţia guvernului de a-i lipsi de cetăţenie în anumite condiţii pe francezii condamnaţi pentru terorism. Francois Hollande şi Christiane Taubira „au convenit asupra necesităţii de a pune capăt mandatului său în contextul în care dezbaterea privind revizuirea constituţiei începe în Adunarea naţională, astăzi, în comisia legislativă", a menţionat Palatul Elysée într-un comunicat.
Preşedinţia precizează că demisia a fost acceptată şi că Jean-Jacques Urvoas, perceput ca un politician favorabil liniei guvernului în domeniu, o va înlocui în funcţie. Jean-Jacques Urvoas, în vârstă de 56 de ani, este un apropiat al lui Manuel Valls, specialist în chestiuni de securitate, care a prezidat până în prezent comisia legislativă a Adunării naţionale. precizează digi24.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro