Mergi la conţinutul principal

Frații Andrei și Alexandru Diță au devenit campioni naționali

* performanță realizată în proba de canoe 2 – 1000 m * aur, la canoe 1 – 200 m pentru Nicolas Giurgea *CSM Brăila a cucerit 12 medalii, 2 de aur, 7 de argint și 3 de bronz la naționalele de primăvară pentru juniori I, II și cadeți

 

Tradiția se menține la secția de kaiac canoe de la CSM Brăila. An de an, sortivii clubului brăilean se regăsesc printre protagoniștii competițiilor naționale la care iau startul. Iar la prima competiție din 2022, CSM Brăila a cucerit 12 medalii, 2 de aur, 7 de argint și 3 de bronz.

La Campionatul Național de kaiac canoe de primăvară, desfășurat la Bascov, între 4 și 6 mai, juniorii I de la CSM Brăila au cucerit trei medalii. Component al lotului național de juniori I, Vlad Olteanu, sportiv pregătit de antrenoarea Florentina Ion, a devenit vicecampion național la kaiac 1, pe distanțele de 1000 și 3000 m. Tot la naționalele juniorilor I, Ionuț Lungu și Cristian Ghenov, de la grupa antrenorului Gheorghe Constatinov, și-au trecut în cont medalia de bronz în proba de canoe 2 – 200 m.

Au urmat alte trei zile în care, la Campionatul Național de kaiac canoe de primăvară, au concurat juniorii II și cadeții.

La juniori II, sportivii brăileni pregătiți de antrenorul Gheorghe Constantinov au cucerit două medalii de aur. Frații Andrei Diță și Alexandru Diță au devenit campioni naționali în proba de canoe 2 – 1000 m, performanță realizată, la canoe 1 – 200 m, de Nicolas Giurgea. La kaiac 1 – 200 m, cadete U12, Elena Ion, sportivă pregătită de mama sa, Florentina Ion, a devenit vicecampioană națională și tot aceeași performanță a fost realizată de colegii ei de grupă, Gabriel Istrate, Alin Chiscan, Matei Ion, Lucian Jercan, în proba de kaiac 4 – 3000 m, juniori II.

Medalii de argint și-au trecut în cont Bogdan Mureș la canoe 1, pe distanțele de 1000 m și 2000 m, cadeți, U14 și Nicolas Giurgea la canoe 1 – 3000 m juniori II, sportivi de la grupa antrenorului Gheorghe Constantinov.

Medalii de bronz au mai obținut Florinel Sârbu la kaiac 1 – 2000 m, cadeți, U14, antrenat de Florentina Ion și Andrei Diță la canoe 1 – 1000 m, juniori II, antrenat de Gheorghe Constantinov.

“Rezultatele sunt foarte bune, după o primăvară furtunoasă și cu bani foarte puțini. În 2022, bugetul secției noastre este cu o treime mai mic decât cel din anul precedent. Nu am putut beneficia de un cantonament de pregătire la Bascov, cum făceam în fiecare an, pentru a ne acomoda cu condițiile de concurs. Una este să te antrenezi pe Dunăre, altele sunt condițiile în concursurile oficiale la Bascov. Însă cel mai important lucru este să găsim sponsori pentru că altfel nu putem merge la toate concursurile naționale din acest an. Ar fi o mare nedreptate pentru acești copii ai noștri care muncesc zi de zi să nu ajungă pe podium”, ne-a declarat antrenoarea Florentina Ion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro