Mergi la conţinutul principal

Fraţii Ciolacu, Andreea şi Tudor, sunt campionii secţiei de triatlon din 2019

• performanţele au fost obţinute la tineret, respectiv juniori • Andreea Ciolacu şi-a trecut în cont şi un bronz la seniori, la ciclocros • CSM Brăila organizează zilnic acţiuni de selecţie la ciclism

 

Patru medalii au cucerit sportivii care sunt legitimaţi la ciclism şi triatlon, la care intră secţiunile duatlon şi cros duatlon, la CSM Brăila, în sezonul competiţional recent încheiat.

Prima competiţie oficială, cea care de fapt a avut loc în luna decembrie 2018, dar care a punctat pentru sezonul 2019 la ciclism, aşa cum ne-a informat antrenorul Eugen Simion, a fost Campionatul Naţional de ciclocros, care s-a desfăşurat în Parcul Tineretului din Bucureşti. La această competiţie, CSM Brăila a fost reprezentată de doi sportivi, Andreea Teodora Ciolacu şi Tudor Ciolacu, iar rezultatele au fost cele aşteptate. Andreea Ciolacu s-a clasat pe locul al treilea la seniori şi implicit şi-a adjudecat medalia de bronz. Încă junior, Tudor Ciolacu a participat în concursul sportivilor de la tineret unde a ocupat locul al cincilea.

“Rezultatele celor doi sportvi au fost bune, ţinând cont de condiţiile în care s-a desfăşurat această competiţie. A fost foarte frig, traseul greu, cu zone de noroi care au alternat cu altele cu un strat destul de consistent de zăpadă”, spunea imediat după concurs antrenorul Eugen Simion.

Reprezentanta secţiei de triatlon a Clubului Sportiv Municipal Brăila, Andreea Ciolacu, sportivă pregătită de antrenorul Eugen Simion, a cucerit în 2019 cel de-al patrulea titlu naţional consecutiv la duatlon.  Primul titlu a fost cel de la juniori, celelalte trei la tineret, la categoriile de vârstă U20, U21 şi U23.

Anul trecut, în aprilie, la Cheile Grădiştei, într-o zi friguroasă în care temperatura nu a depăşit plus 2 grade şi în care au căzut şi fulgi de zăpadă, Andreea Ciolacu a devenit campioană naţională la duatlon, la U23. Fratele ei, Tudor Ciolacu, nu a reuşit să se acomodeze cu frigul de afară şi cu traseul umed şi a încheiat cursa juniorilor pe locul al şaselea.

 

Aur şi argint pentru brăilenii de la CSM, la naţionalele de cros duatlon

 

La ediţia 2019 a Campionatului Naţional de cros duatlon, competiţie organizată de clubul Ride Competition Timişoara în localitatea Corneşti, Tudor Ciolacu şi Marian Stan de la CSM Brăila au ocupat primele două locuri la juniori. Sportivii au avut de alergat pe distanţa de 6 km, nu pe asfalt ci pe un deal, pe un drum de pământ, apoi au mers cu bicicletele pe distanţa de 20 km, iar ultima parte a concursului a constat tot într-o alergare, pe distanţa de 3 km. La juniori, titlul naţional i-a revenit lui Tudor Ciolacu de la CSM Brăila. Un rezultat excepţional pentru Ciolacu, în condiţiile în care sportivul revenise la antrenamente de doar trei săptămâni, după ce o perioadă destul de lungă a avut mâna stângă şi piciorul drept în ghips, după un accident rutier. Titlul de vicecampion de la această categorie de vârstă a fost adjudecat tot de un reprezentant al clubului brăilean, Marian Stan.

Tudor Ciolacu a participat şi la Campionatul European de cros duatlon unde s-a clasat pe un onorant loc 9.

“Rezultatele noastre pe plan naţional în 2019 au fost bune, sper să ne menţinem pe aceeaşi linie şi în acest an. În 2020 vrem să punctăm şi pe plan internaţional. Am început deja pregătirile, totodată şi acţiunile de selecţie. Cei care doresc să se iniţieze în ciclism, duatlon, cros duatlon şi care vor să facă perfomanţă sunt aşteptaţi la CSM Brăila în fiecare săptămână de luni până vineri, între orele 09.00-17.00. La noi nu se percep taxe”, ne-a declarat antrernorul Eugen Simion.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro