Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

FOTO/VIDEO | Adin Boboc: “Administrația PSD Ianca încalcă legea și ascunde sute de tone de gunoi într-un depozit ilegal!”

• ”Platforma stației de compost a DSP Ianca, în care s-au investit 700.000 euro din fonduri europene, a fost transformată în groapă de gunoi”, declară subprefectul PNL care oferă și dovezi foto/video

 

Într-un comunicat de presă, subprefectul PNL Adin Boboc declară că Măsura abuzivă impusă de administrația PSD Ianca (primar plus consilieri locali) privind creșterea taxei pe gunoi la 22 lei/persoană/lună scoate la iveală o serie de derapaje grave comise de primarul Fănel Chiriță, cu complicitatea consilierilor locali ai PSD”.

Sursa citată continuă acuzațiile: Pentru a-și justifică taxa aberantă de 22 lei/persoană/lună, primarul Chiriță a pus la cale un plan, care, pe lângă faptul că încalcă legea, pune în pericol sănătatea locuitorilor din Ianca.

Deoarece taxa a fost calculată pornind de la niște cifre false în ceea ce privește cantitatea de gunoi strânsă de la populație, administrația Chiriță încearcă, printr-o manevră ilegală, să completeze lunar cantitatea de gunoi declarată și să justifice prețul enorm stabilit pentru această taxă”.

Astfel, Adin Boboc declară cu subiect și predicat că primarul Chiriță păstrează în "rezervă" peste 500 tone de gunoi, pe care-l ține ascuns pe platforma stației de compost a DSP Ianca (vezi FOTO/VIDEO 1), realizată cu fonduri europene. “Aici, conform proiectului pentru care UE a plătit 700.000 euro, ar trebuit să se găsească doar îngrășământ agricol, provenit din gunoiul de grajd trecut prin stația de compostare pentru deșeuri biodegradabile. În acte, cu complicitatea consilierilor PSD, a fost declarată o cantitate de gunoi mult mai mare decât cea strânsă în realitate de la populație, iar lunar, din acest depozit de rezervă ilegal, sunt cărate camioane cu gunoi, pentru a se ajunge la cantitatea existentă în documente și a fi justificată taxa de 22 lei/persoană/lună”, afirmă subprefectul, care adaugă că, taxa pe care ar trebui să o plătească pentru gunoi locuitorii din Ianca este de 5 lei/persoană/lună.

 

Primarul PSD, presat de consilierii PNL

Adin Boboc continuă: Pe lângă faptul că vorbim despre o manevră ilegală de creștere artificială a taxei pe gunoi, cazul de față reprezintă o încălcare gravă a normelor privind protecția mediului, pentru că acest depozit ilegal este un focar de infecție, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din orașul Ianca și ai satele componente.

Consilierii PNL Ianca i-au solicitat, în repetate rânduri, primarului Fănel Chiriță să prezinte public bonurile de cântar care demonstrează cantitatea reală de gunoi strânsă de la populație și depozitată la groapa ecologică de gunoi Ianca (FOTO/VIDEO 2), însă acesta a refuzat de fiecare dată.

Motivul refuzului îl puteți vedea în imaginile FOTO/VIDEO care demonstrează și demontează minciunile administrației PSD Ianca!

Însă primarul Chiriță nu va putea refuza la nesfârșit să prezinte aceste bonuri de cântar! Consilierii PNL Ianca au depus o adresă la Primăria Ianca (vezi foto), prin care au cerut, în mod oficial, conform legii, copii după facturile pentru gunoi aferente lunilor martie și aprilie și copii după bonurile de cântar zilnice din perioada 1-15 mai”.

Adin Boboc, subprefect de Brăila, membru PNL Ianca

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro