FOTO: Nume sonore la prima ediţie a Festivalului «Lie Ciocârlie» de la Siliştea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

FOTO: Nume sonore la prima ediţie a Festivalului «Lie Ciocârlie» de la Siliştea

Sâmbătă, comuna Siliştea a fost gazdă primitoare pentru sute de copii din şapte judeţe, care au participat la prima ediţie a Festivalului- Concurs "Lie Ciocârlie". Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Siliştea, în colaborare cu Revista de Informare Rurală INFOZONE. Conform caietului de festival, jurizarea s-a facut pe trei secţiuni: solişti vocali, ansambluri folclorice şi ansambluri de cântece şi dansuri.
Şi juriul festivalului a fost unul de marcă: preşedinte - maestrul coregraf Viorel Vatamaniuc, fost coregraf, acum pensionar, coordonator al Ansamblului "Ciprian Porumbescu" din Suceava, vicepreşedinte- Marin Barbu ("Nea Marin"), preşedintele Asociaţiei Coregrafilor din România, membri: profesor etnolog Mariana Chiriţă, prof. Herna Săndulean - impresar artistic al Centrului Cultural Bucovina şi Dan Voicu, realizator emisiuni "Radio Antena Satelor".
De altfel, acest post de radio a promovat festivalul în cadrul unor interviuri realizate special cu Ilie Eftenie, primarul comunei Siliştea, şi directorul revistei INFOZONE, Gabriela Popa.

 

Premii speciale şi pentru ansambluri din Brăila

 

"Am muncit foarte mult la acest festival. Atât eu cât şi domnul primar am fost conştienţi că nivelul este foarte ridicat pentru că aşa ni l-am dorit şi sâmbătă, la final, am cules roadele. Toţi participanţii, de la ansambluri la juriu, au spus că pentru o primă ediţie a fost extraordinar de bine realizat. Mă bucur nespus că formaţiile au fost bune şi au confirmat încă o dată valoarea cu care s-au consacrat la nivel naţional", ne-a declarat Gabriela Popa, organizatorul festivalului. Invitat de onoare a fost şi "Nea Marin", realizator TV.
Din judeţul Brăila au participat patru formaţii, iar trei dintre ele au luat şi premii: Ansamblul "Romaniţa" a primit premiul al III-lea la secţiunea "Ansamblu folcloric", Ansamblul "Floricica" din Gropeni a primit premiul special al Asociaţiei Culturale "Constantin Gănescu", iar Ansamblul "Constantin Condruz" din Gemenele a primit "premiul special Radio Antena Satelor".
Trofeul primei ediţii a festivalului a plecat în comuna Lucieni, din judeţul Dâmboviţa, la Ansamblul "Stejărelul", coordonat de coregraful Marian Grigore.

 

Daniela Condurache, evoluţie de excepţie

 

Un moment mult aşteptat de public a fost recitalul îndrăgitei interprete de muzică populară Daniela Condurache, care a primit flori şi aplauze îndelungi, reuşind să încânte decisiv publicul prezent. Tot în recital a fost un ansamblu folcloric venit tocmai de la 700 de km, din comuna Vinga, judeţul Arad. "Am căutat să aducem recitaluri de calitate. Atât Daniela (n.r. - Condurache) cât şi Ansamblul "Balgarce" din Arad au impresionat publicul prezent. Ce a fost deosebit la acest ansamblu a fost faptul că a evoluat în trei costume populare diferite, pentru a dansa tot atâtea suite de dansuri tradiţionale: ungureşti, bănăţene şi la final bulgăreşti, deoarece formaţia aparţine Asociaţiei "Balgarce" a Comunităţii Bulgarilor din Vinga. În recital au mai fost Marioara şi Viorel Radu. Festivalul s-a încheiat cu taraful de armonici din comuna Peceneaga, judeţul Tulcea şi Grupul vocal bărbătesc "Ionul" din satul Deduleşti, comuna Mircea Vodă. Prima ediţie a fost inter-judeţeană, dar la anul va fi, cu siguranţă, internaţională. Am avut solicitări şi de la ansambluri din patru ţări, dar acesteau au venit prea târziu. I-am programat pentru anul viitor", a mai precizat Gabriela Popa, organizatorul festivalului.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro