Fotbalul juvenil brăilean bate pasul pe loc | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fotbalul juvenil brăilean bate pasul pe loc

• şcolile de fotbal şi-au reluat activitatea • însă din cuza pandemiei de coronavirus cluburile fac doar antrenamente cu caracter fizic • amicalele, chiar şi în “familie” sunt deocamdată interzise • din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, tot mai mulţi copii brăileni renunţă la fotbal

 

Cu toate că Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal a permis şcolilor de fotbal din România să-şi reia activitatea, mai precis să poată programa antrenamente în aer liber, fotbalul juvenil bate pasul pe loc. Cluburile de fotbal sunt obligate să respecte protocolul medical pentru limitarea infectării cu noul coronavirus, impus de autorităţi şi au voie să facă antrenamente cu maximum 10 copii, iar aceste şedinţe de pregătire sunt individuale şi cu un caracter fizic. Cluburile nu au voie să organizeze nici măcar meciuri test între jucătorii pe care îi are legitimaţi.

Cât priveşte participarea la competiţii în ţară, aceasta este total interzisă de lege.

Cel puţin în acest moment, numărul copiilor care merg la fotbal este din ce în ce mai mic. Pe de o parte sunt părinţi care se tem pentru sănătatea copiilor lor şi nu-i mai lasă să meargă la antenamente, pe de alta, din cauza regulilor impuse de autorităţi pentru limitrea infectării cu Covid-19, copiii s-au săturt de antrenamentele cu caracter fizic şi renunţă la sport, în cazul de faţă la fotbal.

“Ceea ce ştiu la acest moment este că s-a dat drumul la antrenamente şi că trebuie respectat protocolul medical impus de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal. În privinţa competiţiilor juvenile, deocamdată, nu se ştie când se vor relua. FRF este forul decizional şi când ni se va permite vom deschide sezonul competiţional pentru copii şi juniori”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

 

“Batem pasul pe loc” spun reprezentanţii şcolilor de fotbal din Brăila

“Toată lumea mă întreabă ce facem în continuare. Deocamdată ne rezumăm la ceea ce avem voie, adică la antrenamente individuale cu numărul de sportivi conform legii. Respectăm regulile impuse de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal. Numărul copiilor care vin la antrenamente scade de la zi la zi. Părinţii sunt reticenţi, speriaţi şi preferă să-i ţină acasă pe copii. Alţii sunt plecaţi în concedii dar şi la muncă în străinătate şi şi-au luat acolo şi copii. Nimic nu mai este ca înainte. Aşteptăm şi noi să vedem ce măsuri se vor lua de la 15 august”, ne-a declarat Laurenţiu Calu, preşedintele clubului Luceafărul Brăila. Clubul care l-a depistat şi format pe Florinel Coman, jucător de bază la FCSB, precum şi mulţi alţi fotbalişti care sunt titulari la echipele de Liga a II-a.

“Batem pasul pe loc. La Kinder se fac antrenamente la toate categoriile de vârstă, conform regulilor impuse de autorităţi. Pandemia i-a speriat însă pe copii şi pe părinţi, de aceea numărul sportivilor de la clubul nostru a scăzut. Nu se ştie dacă vom putea participa în această toamnă la o competiţie naţională oficială. Se fac înscrieri la Liga Elitelor pentru juniorii A şi B. FRF ne-a transmis să urmărim site-ul acestui for decizional. Aşteptăm cu toţii vremuri mai bune”, a fost punctul de vedere al profesorului Bogdan Grigore de la Kinder.

“Ne antrenăm cât şi pe unde putem. Facem doar antrenemantele permise de autorităţi. Nu ştiu cum va fi în continuare. Am pierdut multe luni de pregătire, copii s-au îngrăşat. Noi, în această perioadă, participăm la multe turnee în ţară, acum nu avem voie nici să facem amicale în familie. Posibilităţi financiare avem, dar nu avem voie să mergem la turnee, nu se organizează nimic în ţară în acest moment”, a punctat Daniel Pleşa, preşedintele clubului Stars.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro