Mergi la conţinutul principal

Fostul Spital 3 din Brăila, oficial: Suport COVID-19

* potrivit prefectului județului, Cătălin Boboc, în ciuda revoltei unora dintre medicii de la Corpul B al Spitalului Județean de Urgență privind tratarea pacienților COVID-19 acolo, măsura luată de CJSU a fost pusă în aplicare * acesta a precizat că s-au purtat discuții cu medicii și a mai fost nevoie de anumite pregătiri, însă în prezent fostul Spital 3 din Brăila funcționează exclusiv dedicat pacienților cu coronavirus

 

E oficial: Corpul B al Spitalului Județean de Urgență Brăila, dedicat exclusiv pacienților cu COVID-19. Măsura vine în urma unei hotărâri recente a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) și a fost pusă în aplicare în ciuda mai multor proteste venite din partea medicilor și a cadrelor medicale din fostul spital 3. Potrivit prefectului județului Brăila, Cătălin Boboc, au avut loc mai multe discuții cu reprezentanții cadrelor medicale, lucrurile s-au înțeles, însă a mai fost nevoie de câteva pregătiri. Chiar și așa, potrivit prefectului, în prezent Corpul B este considerat generic ”Spital Suport COVID-19” la Brăila. Boboc a explicat modul în care se fac trierile pacienților și cine anume ajunge să fie internat în fostul spital 3. De asemenea, a dorit să puncteze că absolut toți ceilalți pacienți non-COVID-19 din Corpul B au fost deja transferați în Corpul A.

”Decizia este mai veche. Am discutat cu medicii. Dumnealor doreau să mai facă modificări, să schimbe fluxurile. Dar le-au făcut și gata! Corpul B este denumit generic Spital Suport COVID-19. Adică pacienții care nu se află într-o stare gravă, vor fi tratați la Secția de Boli Infecțioase. Cei care au și alte patologii, vor fi mutați și tratați la Corpul B. După cum tot în Corpul B, în saloane separate, astfel încât să nu le amestecăm, vor fi tratați temporar, cei care sunt suspecți, până la sosirea rezultatului. Deci aproape orice suspect se va interna acolo, până când sosesc rezultatele analizelor. Dacă el este pozitiv, atunci, în funcție de situația pe care o are, în funcție de tipul de afecțiune, va fi dus fie la Boli Infecțioase, fie în Corpul B, în secțiile unde se tratează afecțiunile respective. Sau dacă rezultatul testului va fi negativ, pacientul va fi transferat în secția normală din Corpul A, unde sunt cei neinfectați cu COVID-19. Absolut toți ceilalți pacienți care erau în Corpul B al Spitalului Județean au fost mutați în Corpul A. Fără excepție! Iar pacienții pozitivi la COVID, care au nevoie de terapie, sunt tratați în ATI de la Corpul B”, a încercat să explice Boboc, modul în care se face trierea pacienților și internarea acestora în prezent.  Referitor la numărul exact de pacienți cu COVID – 19 internați la ora actuală în fostul Spital 3, prefectul ne-a declarat că dintre cei 15 depistați pozitiv până în acest moment, 3 sunt vindecați deja, iar ceilalți sunt asimptomatici și se află în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Cu privire la faptul că fostul Spital 3 a fost golit de restul de bolnavi, de la celelalte secții, inclusiv oncologia, Cătălin Boboc a ținut să sublinieze că propunerea a venit de la medici. Mai mult, în situația în care vreun pacient cu alte afecțiuni este depistat pozitiv și necesită operație, intervenția se va face tot la Spitalul 3. ”Circuitele sunt foarte bine puse la punct, astfel încât sperăm să nu existe probleme nici pe viitor”.

 

Reamintim că în luna martie, la momentul deciziei luate de CJSU, medicii și angajații fostului spital 3 au tras un grav semnal de alarmă privind faptul că pavilionul B nu era pregătit și nici nu avea dotarea necesară pentru o asemenea sarcină. Între timp însă, lucrurile au fost puse la punct și organizate, inclusiv cu linii de gărzi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro