Skip to main content

Fostul sef al Politiei fuge de justitie

Comisarul sef (r) Antonel Colceag ar putea fi adus de politisti la urmatorul termen al procesului penal ce se deruleaza la Judecatoria Braila, proces in care fostul "numarul doi al IPJ" este acuzat de savirsirea infractiunii de santaj. Ieri, satul sa-l tot invite "cu binisorul" pe Colceag la proces, iar acesta sa nu vina, presedintele completului de judecata a dispus citarea inculpatului cu mandat de aducere. Urmatorul termen al procesului a fost fixat luna viitoare, instanta aflindu-se in faza premergatoare administrarii probelor, ne-a informat purtatorul de cuvint al Judecatoriei Braila.
Potrivit dosarului penal instrumentat de Parchet, "in decembrie 2005, Colceag Antonel l-a amenintat pe Chivu Catalin cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare, atit pentru persoana sa, cit si pentru rudele apropiate, pentru a-l determina sa renunte la functia de de inspector sef al IPJ Braila". Chivu a fost numit sef al IPJ la data de 11 aprilie 2005. Acuzarea precizeaza ca dupa aceasta data, Colceag, care detinea functia de adjunct, "i-a solicitat sa-l mentina in continuare pe aceasta functie, intrucit are o experienta vasta". Seful IPJ a refuzat propunerea si, pe 30 aprilie acelasi an, comisarul sef Antonel Colceag s-a pensionat. Ulterior, precizeaza anchetatorii, in perioada decembrie 2005 - februarie 2006, fostul adjunct a pus la dispozitia mass-media documente - unele cu caracter secret - pentru a-l discredita pe Chivu si pentru a-l determina sa demisioneze din functia de inspector sef al IPJ. In realitate, precizeaza acuzarea, documentele fusesera sustrase din IPJ de catre comisarul Costica Gorgan, in 2004, cand era sef la AEST.
De altfel, Colceag a fost ulterior trimis in judecata pentru "transmitere de informatii cu caracter secret" (Legea 51/1991 privind Siguranta Nationala) si arestat preventiv, pe data de 31 mai 2006. Documentele secrete nu au fost date publicitatii niciodata.
Audiat in legatura cu savirsirea infractiunii de santaj, comisarul sef (r) Antonel Colceag s-a declarat nevinovat, refuzind chiar sa dea o declaratie in acest sens sau sa-si angajeze aparator. Concluzionind, anchetatorii precizeaza ca, prin actiunile sale, "inculpatul a urmarit denigrarea directa in fata opiniei publice a lui Chivu Catalin, precum si discreditarea acestuia fata de colegi, superiori si familie, scopul final fiind demiterea acestuia din functia detinuta".
Reamintim ca fostul adjunct al IPJ Braila a fost trimis in judecata si in dosarul "Ancheta", la sfirsitul lunii octombrie 2006, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit acuzarii, Colceag a falsificat trei procese verbale cu scopul de a modifica in favoarea sa statutul Fundatiei "Ancheta", infiintata in anul 1994 de regretatul gl. mr. (r) Grigore Constantinescu. Judecatoria l-a condamnat la 100 de milioane de lei vechi amenda penala, cu suspendare conditionata, dosarul aflindu-se in prezent in recurs, la Tribunalul Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu