Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Fostul primar Aurel Simionescu, printre primii brăileni la urne

* acesta a venit la vot încă de la ora 9:00, alături de soția sa * cei mai mulți politicieni întrebați ne-au precizat că vor vota duminică * președintele PSD Brăila, fostul premier Mihai Tudose, a afirmat că va merge la urne, astăzi, în orașul Ianca, unde a votat întotdeauna * până la ora 10.00, brăilenii nu s-au îngrămădit la secțiile de votare din Municipiu, dar nici la cele din județ

 

 

 

Fostul primar Aurel Simionescu a încercat să dea un exemplu și a fost printre primii performeri ai scenei politice brăilene care a mers la referendumul pentru redefinirea termenului de ”Familie” în Constituție, astfel încât să se specifice exact că aceasta este formată dintr-un bărbat și o femeie. Alături de soția sa, Aurel Simionescu a mers la urne încă de la ora 9:00, la secția nr. 10 din cartierul Radu Negru, unde este arondat și a votat.

Nu neapărat că am vrut să fiu primul, dar este bine să rezolvăm lucrurile atunci când trebuie și la momentul oportun. Ce să vă spun? Am crezut și cred că țara asta și lumea asta merge înainte în formatul pe care merge de sute de mii de ani. Că suntem în situația în care fiecare are o datorie față de lumea asta. Se spune că trebuie să faci în așa fel încât să clădești o casă, să sădești un pom și să ai un copil. Și în contextul ăsta, lucrurile ar trebui să meargă în acest format. Asta este rațiunea pentru care am și semnat lucrurile respective și am și votat astăzi”, a declarat Simionescu după ce a ieșit din secția de votare.

Tot astăzi ne-a anunțat că va vota și fostul premier Mihai Tudose, actualul președinte al PSD Brăila, însă în orașul Ianca. Acesta a punctat că acolo a votat dintotdeauna și vrea să păstreze tradiția. De asemenea, am aflat că și președintele PND Brăila, Simona Drăghincescu, ar fi mers la urne încă de dimineață.

Interesant este că majoritatea aleșilor și politicienilor contactați de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, printre care și primarul Marian Dragomir, ne-au spus că vor merge la urne duminică, în a doua zi de vot.

 

Pustiu dimineața prin secțiile de votare din Brăila

 

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au vizitat sâmbătă dimineață mai multe secții din Municipiul Brăila, dar și din județ pentru a vedea atmosfera și în ce măsură brăilenii se grăbesc să pună ștampila pe buletinele de vot la referendumul 2018. Ei bine, de la deschiderea urnelor și până la ora 10:00, prin secțiile de votare ”a cam bătut vântul” în ceea ce privește persoanele înscrie pe listele permanente. De exemplu, la secțiile de votare 56 - 57 de la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, până la ora amintită, la prima dintre secții veniseră cam 29 de persoane.

La secțiile 59 - 60 de la Școala nr. 7 ”Ion Creangă”, se prezentaseră la vot doar 8 persoane din 1.350 înscrise pe lista permanentă la una dintre secții și alte 13 persoane la cealaltă.

Nici la secțiile de la Școala nr. 8, ”Ion Băncilă” nu s-au înghesuit votanții. Până la ora 8, în majoritatea celor 5 secții de votare de acolo numărul celor prezenți deja la urne nu depășea 30.

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au ”luat pulsul” și din câteva secții de votare de la nivelul județului, însă nici aici oamenii nu s-au grăbit să meargă la urne de dimineață. De exemplu, la secția de votare nr. 171 din comuna Chiscani, președintele ne-a povestit că prezența la urne a fost una destul de slabă și că doar 6 persoane merseseră la vot de la deschidere. Chiar și așa, cei mai mulți președinți de secții au estimat că se așteaptă la un număr ceva mai mare de votanți, astăzi, după ora 12:00, dar în mod special duminică.

Trebuie precizat că majoritatea celor care votau la secții în timpul vizitei jurnaliștilor ”Obiectiv”, erau persoane vârstnice. De asemenea, majoritatea votanților au venit în varianta de cuplu.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro