Firma de construcţii a fiului fostului prefect Gheorghi Obreja a câştigat contractul privind realizarea din fonduri europene a unui centru de informare în localitatea Stăncuţa. SC "Obiobra" a fost declarată câştigătoare în urma cererii de oferte la care a fost singurul ofertant înscris. Atribuirea s-a făcut la preţul de 736.394,49 lei fără TVA (echivalentul a circa 166.000 euro) cu circa 137.000 lei mai puţin decât valoarea estimată a proiectului (872.105 lei fără TVA). De aceşti bani, firma familiei fostului prefect ar urma să construiască o clădire cu un etaj, în imediata apropiere a Şcolii de Arte şi Meserii din localitate, la parterul căreia va fi amenajată o sală de expoziţii şi întruniri, încă o sală pentru tineret, grup sanitar, iar la etaj o bibliotecă. Banii vin prin Programul Operaţional pentru Pescuit - POP, accesat de primăria Stăncuţa (primar din partea PSD, Nicu Turcu) care va beneficia astfel de un grant european pentru realizarea acestui proiect investiţional.
Tipul procedurii alese de Primăria din Stăncuţa pentru atribuirea acestui contract de lucrări a fost "cerere de oferte" având criteriu de atribuire "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", unde 70% din punctaj vine din preţul ofertei, 20% din termenul de execuţie şi 10% din perioada de garanţie oferită. Iată că autoritatea contractantă n-a avut de unde să aleagă, SC "Obiobra" fiind singura înregistrată la procedura de achiziţie, după cum se arată în anunţul de atribuire.
În Registrul Comerţului, SC "Obiobra" figurează ca fiind proprietatea lui George Obreja, însă este efectiv condusă de către tatăl său, fostul prefect/poliţist comunitar la Tărlungeni, Gheorghi Obreja. De altfel, fostul oficial a trecut în declaraţia sa de avere faptul că este directorul acestei firme de la care a încasat cu titlu de salariu suma de 42.200. Firma fostului prefect a executat lucrări în 2013 de reparaţii la clădirile corp A şi B ale Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu" în sumă de 340.000 lei, iar în 2011 a mai avut contract similar la Grădiniţa "Dumbrava Minunată", investiţia totală fiind de 177.000 lei. În rest, agentul economic a mai prins şi lucrări de curăţenie prin cimitirele din oraş pentru sume frumuşele plătite de la bugetul local prin structura specializată din cadrul Primăriei Brăila care se ocupă de administrarea cimitirelor.