Mergi la conţinutul principal

Fostul ministru Doru Viorel Ursu lansează două volume la Muzeul Brăilei "Carol I"

* este vorba de "Umbre" și "Țara ultimului soldat" * evenimentul are loc astăzi, în Sala "Regele Ferdinand I și Regina Maria" din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I" * prezintă dr. Viorel Mortu, cercetător și scriitor

 

Fost ministru de Interne al României în Guvernul Roman, din anii '90, actualmente avocat, Doru Viorel Ursu va lansa, astăzi, două volume la Muzeul Brăilei "Carol I".

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției brăilene de cultură, în ziua de vineri, 11 februarie, ora 11.00, are loc lansarea volumelor "Umbre" și "Țara ultimului soldat", în prezența autorului - Doru Viorel Ursu. Cunoscutul politician român, avocat și scriitor va fi prezent, vineri, la Muzeul Brăilei "Carol I". Evenimentul are loc în Sala "Regele Ferdinand I și Regina Maria", din Piața Traian nr. 3 (sediul central al muzeului) și va fi prezentat de dr. Viorel Mortu, cercetător la Muzeul Brăilei "Carol I". Potrivit instituției-gazdă, în cadrul evenimentului cultural se vor respecta normele în vigoare privind pandemia de Coronavirus (purtarea măștii de protecție, distanțare socială, dezinfectarea mâinilor).

Jurist, politician și scriitor, Doru Viorel Ursu s-a născut la 1 martie 1953, la Drobeta-Turnu Severin. A absolvit Facultatea de Drept a Universității București în anul 1976, cu media 9,95, după care a devenit procuror la Procuratura Sectorului 2 București. În anul 1980, Doru Viorel Ursu devine judecător la Tribunalul Militar București, iar în 1989 președintele Tribunalului Militar. În mai 1990, primește dosarul lui Nicu Ceaușescu, iar pe 14 iunie același an devine ministru de Interne în Guvernul Petre Roman (până pe 16 octombrie 1991). Secretar de stat la Ministerul de Externe, Doru Viorel Ursu intră în politică și devine, în anul 1992, deputat de Argeș al Partidului Democrat. Ulterior, își începe cariera în avocatură.

Până în anul 1996, a fost membru al Comisiei de Control a SRI din cadrul Parlamentului României. În anul 1997 își dă doctoratul în Drept Penal și urmează o carieră academică, ajungând lector, apoi conferențiar universitar. În final, Doru Viorel Ursu renunță la politică și la funcția pe care o ocupa în învățământ și trece în avocatură. Concomitent, se dedică scrisului. În prezent, este avocat titular la Cabinetul de avocatură "Doru Viorel Ursu", din București. Doru Viorel Ursu este căsătorit din anul 1979 și are trei copii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro