Mergi la conţinutul principal

Fostul director economic al Primăriei, Stoica Anghelescu, rămâne în CA la Piețe

* consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect privind mandatarea reprezentanților pe care îi au în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Administrația Piețelor și Târgurilor SA Brăila, pentru numirea lui Stoica Anghelescu ca administrator titular în Consiliul de Administrație, până în 2024 * fost director în Primăria Brăila pe vremea când Aurel Simionescu era primar al Municipiului, Anghelescu a candidat din nou pentru un post în CA la APT și, în urma punctajului obținut, a fost declarat admis

 

Fost consilier al lui Aurel Simionescu pe vremea când acesta era primar al Municipiului Brăila, Stoica Anghelescu, își continuă activitatea în Consiliul de Administrație (CA) al Societății Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA Brăila. După cum ne-au relatat surse din administrație, fostul șef al Direcției Finanțelor Publice Locale Brăila a activat mulți ani în cadrul APT, însă recent a candidat pentru a-și prelungi postul din CA. De altfel, și consilierii municipali au aprobat în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, un proiect plecând de la faptul că Anghelescu a obținut acest post până în 2024. Mai exact, au acordat mandate speciale reprezentanților CLM Brăila în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la APT, social-democratele Loredana - Virginia Badiu și Cornelia Neacșu, pentru a-l numi pe Anghelescu administrator titular în cadrul Consiliului de Administrație, în mandatul 2020-2024.

Tot cu această ocazie, consilierii au aprobat și raportul final al procedurii pentru selecția membrilor CA al SC APT. Potrivit acestui document, a fost vorba despre trei posturi vacante puse la bătaie. Acestea erau ocupate în regim provizoriu de Marițica Bălan, Viorica Ionela Grigore și de Stoica Anghelescu.

 

Ce punctaj a obținut Anghelescu

După cum aflăm din raportul proiectului, pentru punerea în aplicare a prevederilor legale privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, pentru ocuparea posturilor vacante s-au emis o serie de hotărârâri de CLM. Inițial a fost declanșată procedura pentru selecția membrilor CA de la APT, ulterior hotărârea a căpătat unele modificări, iar în octombrie 2021 s-a luat decizia amânării temporare a acestei proceduri. La începutul anului 2022 selecția s-a reluat și la termenul limită de depunere a candidaturilor au fost înregistrate două dosare pentru funcția de membru CA la Piețe. Cel al Vioricăi Ionela Grigore și cel al lui Stoica Anghelescu.

În ianuarie 2022, Comisia de selecția a analizat și verificat informațiile din dosarele de candidatură înscrise pe lista lungă provizorie și a constatat că Viorica Grigore nu îndeplinește una dintre condiții. Mai precis, să aibă minim cinci ani experiență profesională într-un post ce necesită studii superioare de lungă durată, dar cu vechime în specialitatea studiilor absolvite de minimum trei ani. Dosarul acesteia a fost respins. Tot în urma analizelor făcute, dosarul lui Anghelescu a fost admis. Următoarea etapă a constat într-un prim interviu ce a avut loc pe 25 ianuarie. Anghelescu a fost admis apoi pe lista scurtă. Pe 21 februarie Comisia de selecție a analizat declarația de intenție a candidatului. Tot atunci s-a desfășurat și al doilea interviu. Punctajul final obținut de acesta a fost de 89,40 dintr-un total de 95 de puncte. Rezultatul a fost publicat pe 7 martie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro