Mergi la conţinutul principal

Fostul consilier județean Ovidiu Nechita a revenit în PNL și vrea un nou mandat în CJ

• anunțul a fost făcut, recent, în cadrul unei conferințe de presă a PNL Brăila, în prezența liderului filialei județene, deputatul Alexandru Popa • Ovidiu Nechita, fost consilier județean, a afirmat că deși a părăsit partidul în 2020 și a candidat ca independent la Alegerile Locale, nu consideră că a plecat vreodată cu adevărat din echipa PNL, ci doar ajunsese să aibă nemulțumiri legate de deciziile luate de Cătălin Boboc pe vremea când acesta conducea organizația • Nechita a profitat de moment și l-a criticat pe președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, liderul PSD Brăila, susținând că nu se pricepe la administrație • interesant însă, în încercarea de a face o glumă privind revenirea lui Nechita în partid, Popa l-a cam dat tot pe Chiriac câștigător al funcției de președinte CJ Brăila în viitorul mandat

 

Vineri, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Alexandru Popa a dorit să anunțe revenirea în mod oficial a fostului consilier județean Ovidiu Nechita în tabăra PNL Brăila.

”Astăzi, alături de mine sunt și colegii mei, domnul consilier județean Dănuț Lungu și domnul Ovidiu Nechita, membru PNL și viitor, cred, dacă își dorește, consilier județean”, a fost intervenția lui Popa.

Nechita a explicat că niciodată nu a părăsit echipa liberală, chiar dacă în 2020 a luat decizia de a demisiona și de a candida independent pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean, precum și pentru un post de consilier județean. ”Îmi pare bine că am revenit iarăși în echipa PNL. De fapt, nu consider că am fost plecat din PNL. A fost doar o perioadă în care m-am retras pentru că la momentul respectiv, după cum știți și dumneavoastră, am avut multe nemulțumiri din punct de vedere al conducerii, lucru care m-a făcut să mă retrag chiar în plină campanie. De aceea am candidat independent. Am ajuns la concluzia că trebuie să îmi respect promisiunile față de cei care m-au votat. Au fost în jur de 2.000 de voturi. Și cu toate acestea am ajuns la concluzia că doar într-o echipă poți să faci ceva pentru binele Brăilei”, a declarat Nechita.

Cât despre o eventuală negociere cu anumite cerințe din partea sa pentru a reveni în partid, Nechita a punctat că nu a cerut nimic, nici acum, nici cu alte ocazii și că dorințele sale au fost acelea de a reveni într-un PNL în care nu mai există ”anumite personaje din trecut”, dar și de a-și putea pune în practică promisiunile făcute în campania din 2020 către brăilenii care au ales să îi acorde votul.

Reamintim că Ovidiu Nechita a fost consilier județean încă din 2012, pe vremea când activa Uniunea Social-Liberală (USL). La momentul respectiv, acesta a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean din partea PNL. Ulterior, după scandalul în care a fost implicat președintele CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, după arestul acestuia la domiciliu și cercetarea în același dosar a vicelui din partea PSD Florin Mija, Nechita ar fi trebuit în mod normal să conducă instituția. Numai că social-democrații au făcut tot posibilul să preia din nou frâiele Consiliului, astfel că Nechita a pierdut fotoliul de președinte interimar după o perioadă foarte scurtă de numai câteva zile. Acesta a fost consilier județean și în mandatul 2016-2020, fiind unul dintre cei mai vocali membri PNL în timpul ședințelor de plen.

În contextul unor schimbări de forțe în interiorul PNL cu implicații și pe plan local, în luna august 2020, Nechita s-a arătat nemulțumit de conducerea interimară a PNL Brăila de la vremea respectivă și de mutările făcute atunci, precum decizia ca Marian Căpățînă, care activase întâi în calitate de consilier județean independent timp de două mandate, apoi ca membru Pro România Brăila, să fie pe primul loc pe lista PNL pentru Consiliul Județean. Totodată, numirea unor oameni din afara PNL în funcții de conducere, cum era cazul foștilor subprefecți Vasilica Vîlcu și Simona Drăghincescu, cea din urmă fiind chiar o contestatară a liberalilor brăileni. Nechita a luat atunci decizia de a se înscrie ca independent în cursa pentru un nou mandat de consilier județean și chiar pentru fotoliul de președinte al CJ Brăila, însă fără să se bucure de prea mare succes. Ulterior, prin 2021, acesta a mai cochetat cu revenirea în PNL, și-a mai făcut apariția ca spectator pe la unele conferințe de presă, însă deși a susținut public că făcuse adeziune pentru a reintra în tabăra liberalilor, lucrul acesta nu fusese confirmat oficial. În luna iunie 2021, Nechita a revenit în lumina reflectoarelor după ce a fost implicat într-un scandal mediatic. La finalul unei conferințe de presă a PNL la care fusese prezent, în urma unui schimb de replici, acesta l-a lovit pe jurnalistul Cătălin Iordache (Infobrăila), cazul ajungând să fie dezbătut și în presa națională.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro