Mergi la conţinutul principal

Fostele salariate «Blazer», libere să plece

• angajatorul “Blazer” a înregistrat, în sfârşit, demisiile în REVISAL, iar AJOFM le-a luat în evidenţă pe fostele salariate • săptămâna trecută, inspectorii ITM au verificat din nou această situaţie, constatând că într-adevăr vorbim despre cel mai mare “val” de demisii de la o societate, din ultimii ani

 

Situaţia fostelor salariate de la fabrica de confecţii “Blazer” s-a rezolvat favorabil pentru acestea. Săptămâna trecută, ele au acuzat conducerea societăţii că nu înregistrează demisiile în REVISAL, pentru ca Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) să le poată lua în evidenţă. Fostele angajate îşi doreau să ajungă la “Şomaj”, pentru ca noul angajator să primească o subvenţie de la stat ca urmare a angajării unor persoane trecute de 45 de ani. Fabrica “Blazer” nu le mai plătise salariile angajaţilor din luna august, motiv pentru care a intrat pe fir Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila. Inspectorii au efectuat un control în prima parte a lunii octombrie, trasând un plan de măsuri, cu diferite termene de rezolvare, urmând ca după data de 15 noiembrie, “Blazer” să trimită o informare către instituţie în care să precizeze dacă a remediat problemele. În caz contrar, firma riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Pentru că nu şi-au primit salariile din vară, mai multe angajate, cu vechime de peste 20 de ani în societate, au luat decizia de a demisiona, invocând un articol din Codul Muncii ce le permite să plece fără a sta în preaviz, atâta timp cât angajatorul nu şi-a respectat obligaţiile asumate în contractul de muncă. Numai că, după cum ne-au spus femeile, conducerea “Blazer” refuza să ia în seamă demisiile, să le înregistreze în REVISAL şi apoi AJOFM să le ia în evidenţă.

Inspectorii ITM Brăila au mers, din nou, la “Blazer”, după ce situaţia disperată a angajatelor a fost mediatizată. Acţiunea a avut ca scop verificarea aplicării unor măsuri trasate în urma controlului din octombrie şi al căror termen expirase deja. “Au fost în total 23 de demisii. Dintre acestea, 21 au fost transmise deja, mai sunt 2 care au fost depuse pe 1-2 noiembrie şi urmează să fie transmise şi acestea. Putem spune că s-a rezolvat acest aspect”, ne-a declarat Liviu Arhire, inspectorul şef al ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro