"Vor fi scoase la vinzare circa 20 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de un leu. Speram sa primim autorizatia din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in cursul lunii februarie sau cel mai tirziu in martie si, imediat, vom iesi pe bursa cu actiunile", a declarat actionarul majoritar al CCC Blue Telecom Galati (fost Cony-Sat SRL), Catalin Constantin Chelu, care detine 96,64% din titlurile operatorului.
El a adaugat ca este posibil sa majoreze pina la 40% cota actiunilor scoase la vinzare, pentru a asigura o buna lichiditate titlurilor. Dupa listare, capitalul social al companiei va fi majorat de la 59,6 milioane de lei la 80 milioane de lei.
Oferta publica de vinzare de actiuni va fi intermediata de EldaInvest Galati.
Chelu a evitat sa faca estimari cu privire la pretul de vinzare al noilor actiuni, dar a precizat ca va fi stabilit un interval de variatie al acestuia, procedeu utilizat si in cazul operatiunii de listare a companiei Flamingo International.
"Fondurile atrase vor fi utilizate cu precadere pentru achizitionarea altor operatori CATV sau de Internet de pe piata si pentru finantarea operatiunilor de extindere la nivel national. Deja tatonarile cu diversi proprietari de retele au inceput", a spus Chelu.
In prezent, compania opereaza 400 de retele independente subordonate celor 12 sucursale, in 21 de judete ale tarii. Operatorul detine studiouri locale de televiziune in Galati, Braila, Buzau, Birlad, Rimnicu-Sarat si Tulcea.
CCC Blue Telecom va aloca din surse proprii circa 10 milioane de lei pentru intretinerea si dezvoltarea retelei companiei, o suma similara urmind sa fie plasata pe piata de capital.
"In prezent, compania detine titluri la diversi emitenti, in valoare de 10 milioane de lei la cotatiile actuale. Orice suma de bani care, temporar, nu este utilizata va fi plasata pe piata de capital", a aratat seful CCC Blue Telecom.
Argumentele lui Chelu in favoarea investitiilor pe piata CATV sint gradul de penetrare a televiziunii prin cablu - circa 45% din totalul locuintelor la nivel national, venitul mediu per abonat redus - aproximativ 4,8 euro/luna, in comparatie cu o medie de 9 euro in tarile din Uniunea Europeana, precum si posibilitatea de a furniza, alaturi de programe TV, si servicii de telefonie si Internet prin aceeasi infrastructura.
De altfel, oficialul companiei apreciaza ca, in conditiile tehnologiilor actuale, pina la finele anului 2007 CCC Blue Telecom va furniza acces Internet in 80% din retelele pe care le detine.
"In plus, dispersia mare si dimensiunile reduse ale retelelor operate de CCC Blue Telecom ne permit sa furnizam, in anumite zone, servicii CATV la un pret foarte scazut comparativ cu alti furnizori. Pe de alta parte, compania este bine reprezentata in mediul rural, o zona mai putin acoperita de opratorii mari, care s-au concentrat in orase", a explicat Chelu.
El a facut trimitere si la datele anuntate de reprezentantii altor operatori, care estimau ca piata CATV va creste cu 400% in urmatorii cinci ani. Pe de alta parte, Chelu nu exclude posibilitatea fuziunii cu alti operatori de pe piata, in masura in care aceste operatiuni vor aduce plus valoare pentru actionari.
"In permanenta sintem curtati de diversi operatori, dar in ultimii doi ani aceste contacte s-au intensificat", a afirmat Chelu.
CCC Blue Telecom si-a inceput activitatea in anul 1992.
Potrivit datelor prezentate, compania are un portofoliu de 180.000 de abonati si a incheiat anul 2004 cu un volum al afacerilor de 6,74 milioane de euro, cifra deja atinsa in primele zece luni ale acestui an.
CCC Blue Telecom avea, la finele lunii octombrie, un profit net de 402.000 euro.
"In ultimii ani, profitul net a fost redus, intrucit compania a investit foarte mult din surse proprii. In perspectiva listarii, acest indicator va cunoaste o evolutie ascendenta pentru a remunera si actionarii. Estimez pentru 2006 o cifra de afaceri cu 30-40% mai ridicata comparativ cu 2005, in timp ce rata profitului net se va situa intre 20-25%", a mai spus oficialul CCC Blue Telecom.
Catalin Constantin Chelu este actionar la citeva zeci de societati, fiind printre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Galati. Pe bursa, din ultimele informatii existente pe piata, omul de afaceri controleaza aproximativ 15% din actiunile SIF Moldova si SIF Oltenia, alaturi de pachete care reprezinta aproximativ 6% din SIF Muntenia.