Personaje controversate, în primele rânduri ale mitingului de marţi, din faţa Prefecturii. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns redactorii noştri după vizualizarea fotografiilor de la protestul organizat de sindicaliştii bugetari. În fruntea celui mai vocal grup - al pensionarilor - unul dintre protestatarii cei mai îndârjiţi se dovedeşte a fi un vechi client al penitenciarelor.
Fotografie din arhiva cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", categoria "Infractori" Condamnat la începutul anilor 2000 pentru proxenetism, Florin Stoica (foto) a mai fost cercetat, de-a lungul timpului, pentru evaziune fiscală. După cum arată presa vremii, conflictul lui Stoica cu legea a început încă din anii '90, când, în calitate de administrator al unei firme a intrat în colimatorul Gărzii Financiare. Cazul său a fost intens mediatizat mai ales după ce Stoica i-a acuzat pe doi dintre comisarii Gărzii de luare de mită. Brăileanul a fost în final scos de sub urmărire penală, însă a revenit curând în atenţia mass-media, după ce poliţiştii de la Crimă Organizată au reuşit să probeze faptul că era capul unei reţele de trafic de carne vie. În anul 2000, Florin Stoica, atunci în vârstă de 36 de ani, a fost arestat preventiv, apoi condamnat la închisoare pentru proxenetism. El reuşise să convingă nu mai puţin de 8 femei, unele trecute binişor de 40 de ani, să se prostitueze pentru el, la Istanbul. Când prostituatele erau expulzate din Turcia cu interdicţie pe paşaport, Stoica le aranja căsătorii de formă, inclusiv cu bolnavi psihic, pentru a le schimba numele şi documentele, notează presa vremii.
Mitingul organizat marţi de federaţiile sindicale brăilene a strâns în faţa Prefecturii aproximativ 1.500 de persoane. Au fost prezenţi salariaţi din învăţământ, reprezentanţi ai pensionarilor, poliţiştilor, cadrelor medicale, transportului local şi administraţiei.