A fost depus proiectul «Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

A fost depus proiectul «Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021»

Aproximativ cincizeci de brăileni s-au întâlnit în centrul oraşului, sâmbătă seara, la ora 20.21, pentru a marca intrarea Brăilei în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Înregistrarea propriu-zisă a proiectului a avut loc în ziua de 10 octombrie, ultima în care se puteau depune candidaturile, iar organizaţia care a întocmit dosarul a stabilit, în aceeaşi zi, la ora 20.21, o întâlnire cu brăilenii, într-un loc ce se regăseşte şi pe logo-ul proiectului: la ceasul din centru. 

Evenimentul susţinut la ora 20.21, intitulat sugestiv "Noi, proiectul nostru!", a însemnat, în fapt, un acord pe care toţi şi l-au dat, prin semnătură, ori prin prezenţă şi lobby, pentru schimbarea culturală la faţă a oraşului de domiciliu.
Constantin Teodorescu, vicepreşedintele Asociaţiei "Brăila- CEAC 2021" a transmis, cu prilejul evenimentului, un mesaj care arată determinarea membrilor organizaţiei de a susţine această candidatură: "Am muncit cu plăcere, cu pasiune, determinare şi speranţă şi încredere. Sărbătorim încheierea acestei prime etape şi ne bucurăm pentru tot ceea ce-am reuşit până acum".

Suportul pentru Brăila culturală merge mai departe

Alte zece oraşe care s-au înscris în această competiţie: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Timişoara. În 2007, Sibiu a fost capitala culturală europeană. Va urma perioada de jurizare, în două întâlniri: cea de preselecţie (noiembrie - decembrie 2015) şi cea de selecţie finală (septembrie 2016). Juriul va fi format din zece experţi europeni, numiţi de instituţiile europene, după cum urmează: trei de Parlamentul European, trei de la Consiliul Uniunii Europene, trei de la Comisia Europeană. Un membru va fi selectat de Comitetul Regiunilor. Conceptul "Capitală Culturală Europeană" împlineşte, în 2015, 30 de ani de la prima acţiune.
"Dosarul nostru este o creaţie populară, civică, sustenabilă. Cert este că indiferent de ce va fi, vom menţine acest nucleu format pentru întâia dată la Brăila, de susţinere culturală a oraşului. Ne vom numi, cel mai probabil, Brăila Culturală şi vom continua să asigurăm suportul pentru dezvoltarea oraşului din punct de vedere cultural şi nu numai. A fost o experienţă, este o experienţă frumoasă, pe care ar trebui s-o fructificăm, perpetuăm, spiritul civic creat acum trebuie menţinut şi dezvoltat. Şi o vom face!", ne-a declarat Vasile Datcu, preşedintele "Brăila - CEAC 2021".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro