Mergi la conţinutul principal

Fost administrator de bloc, acum profesor în China, a doua oară la judecată pentru delapidare

• George Vasile a păgubit două asociaţii de proprietari din Brăila cu peste jumătate de miliard de lei vechi • în octombrie anul trecut, Vasile a fost trimis în judecată pentru aceeaşi infracţiune • angajat ca profesor de engleză în R.P. Chineză, brăileanul a trimis o declaraţie prin intermediul Consulatului General al României la Hong Kong, prin care precizează că nu poate veni în ţară, pentru că are contract de muncă

 

Profesor de engleză anchetat în lipsă şi trimis în judecată, în contumacie, pentru că a prejudiciat două asociaţii de proprietari din municipiu, pe vremea când era administrator de bloc.

George Vasile, în vârstă de 41 de ani, absolvent de studii superioare, în prezent angajat ca profesor în Republica Populară Chineză, este acuzat că, în perioada 2011 - 2013, şi-a însuşit sumele de 45.355 respectiv 5.790 lei din încasările Asociaţiilor de Proprietari 474 şi 479 Brăila, în total peste 50.000 lei. Vasile a mai fost anchetat şi trimis în judecată pentru delapidare în ziua de 13 octombrie 2016, pe motiv că, în aceeaşi perioadă de timp (2011 - 2013), “în calitate de casier şi administrator al AP nr. 480 Brăila, şi-a însuşit în interes personal suma de 29.543 lei proveniţi din încasările asociaţiei”. La aceeaşi dată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în cazul profesorului George Vasile pentru că pe numele său mai erau înregistrate două plângeri penale formulate de Asociaţiile de Proprietari nr. 474 şi nr. 479 din Brăila.

 

În doi ani, pagube de zeci de mii de lei

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, inculpatul George Vasile a preluat administrarea A.P. nr 474 şi A.P. nr. 479 Brăila la începutul anului 2011 de la mama sa, care, din motive medicale, nu a mai putut continua activitatea. De altfel, un an mai târziu, brăileanca a decedat.

George Vasile a preluat administrarea asociaţiilor respective cu acordul verbal al locatarilor, neexistând însă nicio hotărâre de numire în funcţie. În plus, inculpatul nu a avut contract de muncă încheiat pentru niciuna dintre asociaţiile de proprietari. Procurorul de caz precizează: “Activitatea de administrare a asociaţiilor de proprietari s-a derulat până în luna octombrie 2013, când locatarii ambelor asociaţii au constatat că inculpatul a renunţat la funcţia deţinută, însă nu predase actele, mai mult, asociaţiile figurau cu restanţe către furnizorii de utilităţi, deşi locatarii îşi onorau, în principiu, obligaţia de plată a cotelor de întreţinere în termenele legale (...) După momentul preluării funcţiei de administrator şi până în octombrie 2013, inculpatul nu a mai întocmit registrul de încasări şi plăţi, însă a eliberat locatarilor chitanţele de plată a cotelor de întreţinere”.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul George Vasile a recunoscut că şi-a însuşit bani din gestiunea asociaţiilor, precizând că avea de achitat mai multe împrumuturi pe care le contractase înainte de a prelua funcţia de administrator. George Vasile a achitat, între timp, suma de 5.789,52 lei, prejudiciul cauzat Asociaţiei de Proprietari nr. 479. Prejudiciul cauzat A.P. nr. 474 Brăila a fost mult mai mare, de 45.355,38 lei, şi a rămas neachitat.

Angajat ca profesor de engleză în Republica Populară Chineză, inculpatul George Vasile le-a trimis anchetatorilor o declaraţie scrisă la data de 23 iunie 2016 la Consulatul General al României la Hong Kong prin care arată că are cunoştinţă de acuzaţiile puse pe seama sa şi de încadrarea juridică a faptei comise, respectiv delapidare în formă continuată. “A susţinut că nu se sustrage urmăririi penale, dar că lucrează în China, în baza unui contract de muncă şi din acest considerent nu se poate prezenta în termen scurt în faţa organelor judiciare din România”, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Dosarul penal a fost trimis la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro