Mergi la conţinutul principal

Fost şef de la Poliţia Rurală Viziru, trimis în judecată de DNA

Un ofiţer de poliţie brăilean a ajuns pe mâna procurorilor DNA după ce, în 2011, ar fi încasat suma de 12.000 de la o persoană la care efectuase o percheziţie domiciliară. La momentul când a comis fapta, poliţistul deţinea funcţia de şef al Secţiei nr. 5 - Poliţia Rurală Viziru. După cum se arată pe site-ul DNA, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dănuţ Viorel Olteanu, ofiţer de poliţie judiciară (cu gradul profesional de inspector de poliţie) în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Secţia 1 Poliţie Rurală Brăila. Potrivit procurorilor, în sarcina poliţistului s-a reţinut infracţiunea de primire de foloase necuvenite.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut faptul că "în cursul anului 2011, inculpatul Olteanu Dănuţ Viorel, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Secţiei nr. 5 - Poliţia Rurală Viziru din cadrul IPJ Brăila, după ce a efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei persoane, a solicitat şi a primit de la persoana percheziţionată, în mai multe tranşe, suma totală de 12.000 lei cu titlu de împrumut, fără a încheia vreun contract în acest sens şi în condiţiile în care cei doi s-au cunoscut doar cu ocazia efectuării percheziţiei". În cauză, se arată în comunicatul DNA, nu s-au luat măsuri asiguratorii în vederea recuperării pagubei întrucât nu au fost identificate bunuri în patrimoniul inculpatului. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi. Procurorii anticorupţie precizează că această etapa a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro