Forumul Tinerilor premiază comunitatea brăileană. Gala de Excelență, ediția a treia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Forumul Tinerilor premiază comunitatea brăileană. Gala de Excelență, ediția a treia

• evenimentul de excepție va avea loc vineri, 14 martie 2025, la Regal Events and Ballroom, începând cu ora 17.00 • mai jos facem public Regulamentul care cuprinde toate informațiile cu privire la procesul de aplicare, categoriile galei, eligibilitatea proiectelor, criteriile de jurizare ș.a • Președintele comisiei și Fondator, Gabriel Florinel Ion (foto), a punctat că ”Misiunea Galei este aceea de a oferi comunității brăilene un eveniment barometru al faptelor bune” • aflată la a III-a ediție, Gala se desfășoară sub coordonarea Federației Forumul Tinerilor din România – Brăila și a Centrului de Tineret – Brăila Youth Hub

 

Regulamentul, așa cum a fost întocmit de organizatori, cuprinde următoarele capitole:

CAP 1. DESCRIEREA GALEI

CAP. 2. PARTICIPANȚI

CAP. 3. PROCESUL DE APLICARE 

CAP. 4. CATEGORIILE GALEI COMUNITĂȚII BRĂILENE

CAP. 5. ELIGIBILITATEA PROIECTELOR 

Cap. 6. CRITERII DE JURIZARE  

Cap. 7. CALENDARUL GALEI  

Cap. 8. DREPTURI ȘI OBLIGAȚII  

Cap. 9. DREPTURI DE AUTOR  

Cap. 10. CONFLICTUL DE INTERESE

 

CAP 1. DESCRIEREA GALEI

Art. 1 Gala de Excelență a Comunității Brăilene este un eveniment de recunoaștere a inițiativelor brăilene (activități/ proiecte/programe/personalități), desfășurate din dorința de a aduce o îmbunătățire a calității vieții beneficiarilor săi. Misiunea Galei este aceea de a oferi comunității brăilene un eveniment barometru al faptelor bune, un mijloc de întâlnire, recunoaștere și promovare a inițiativelor și persoanelor care au adus o schimbare în bine în județul nostru.

Art. 2. Gala de Excelență a Comunității Brăilene este un eveniment desfășurat sub coordonarea Federației Forumul Tinerilor din România – Brăila și a Centrului de Tineret – Brăila Youth Hub. Întreaga coordonare, organizare, comunicare și promovare a proiectului și evenimentului, precum și managementul sunt realizate de către membrii echipei Federației Forumul Tinerilor din România – Brăila, Centrului de Tineret – Brăila Youth Hub și partenerii evenimentului, agreați de către Federația Forumul Tinerilor din România - Brăila.

 

CAP. 2. PARTICIPANȚI

Art. 3. Participanții care pot depune aplicații sunt:

  • Persoane fizice (activități individuale sau grup de inițiativă)
  • Organizații non-guvernamentale, non-profit (ONG)
  • Presă
  • Unități de învățământ (școli, colegii, licee etc. )
  • Instituții publice (Biblioteci, ISU, IPJ, IJJ, Primării etc.)
  • Persoane juridice (orice persoană juridică, indiferent de cifra de afaceri și numărul de angajați. Va fi nominalizată/va aplica o persoană care a inițiat sau a fost responsabilă cu o activitate/un proiect specific).
  • Participanții care pot depune aplicații trebuie să întrunească una sau mai multe condiții enumerate mai sus și să activeze pe teritoriul României sau în afara acestuia, dar cu proiecte/activități/implicare ce a avut impact în cadrul comunității brăilene.

 

CAP. 3. PROCESUL DE APLICARE  

Art. 4. Prin nominalizare: Dacă ai cunoștință de o persoană care prin activitățile pe care le-a realizat în județul Brăila este un model de urmat și un exemplu care să fie aplaudat, atunci  merită să fie premiat la Gala de Excelență a Comunității Brăilene!

Art. 5. Important! O PERSOANĂ POATE NOMINALIZA MAI MULȚI APLICANȚI.  FIECARE APLICAȚIE SE FACE PENTRU O SINGURĂ ACTIVITATE SAU PROIECT ȘI POATE FI ÎNCADRATĂ ÎNTR-O SINGURĂ CATEGORIE. PENTRU FIECARE ACTIVITATE/PROIECT SE VA COMPLETA CÂTE O APLICAȚIE DISTINCTĂ.

Art. 6. Prin înscriere: Dacă știi că ai făcut o faptă bună care a contat, o activitate realizată în județul Brăila, care a adus o schimbare, completează formularul pus la dispoziție de organizatori și poți fi câștigător!

Art. 7. Important! O PERSOANĂ POATE APLICA CU MAI MULTE ACTIVITĂȚI/PROIECTE DISTINCTE. FIECARE APLICAȚIE SE FACE PENTRU O SINGURĂ ACTIVITATE SAU PROIECT ȘI POATE FI ÎNCADRATĂ ÎNTR-O SINGURĂ CATEGORIE. PENTRU FIECARE ACTIVITATE/PROIECT SE VA COMPLETA CÂTE O APLICAȚIE DISTINCTĂ.

 

Art. 8. Formularul trebuie completat în totalitate până pe data de 07 martie 2025, orele 23:59 : https://forms.gle/hHiWvzen8smNVDAP8

  1. Participanții pot solicita organizatorilor consiliere în privința celor mai potrivite secțiuni în care pot înscrie proiectele.
  2. Juriul și organizatorii au dreptul de a reîncadra proiectele înscrise, în cazul în care secțiunea propusă de un aplicant nu este cea potrivită.
  3. Înscrierea proiectelor se face exclusiv online prin completarea corectă și completă a formularului de înscriere. Acesta poate fi accesat pe website-ul/ link-ul oferit de către organizatori, doar în perioada dedicată înscrierilor.
  4. La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze afirmațiile din formularul de participare. În cazul în care se vor constata neconcordanțe sau aplicantul se va găsi în imposibilitatea de a demonstra informații esențiale din formularul de înscriere, se va lua măsura excluderii organizației și a proiectelor sale din concurs sau retragerea distincțiilor primite.
  5. Acceptarea/aprobarea înscrierii unui proiect în competiție, după completarea online a formularului de înscriere, va fi confirmată de către echipa de organizare a Galei de Excelență a Comunității Brăilene prin trimiterea unui mesaj electronic de validare (e-mail) atât către persoana nominalizată, cât și către persoana nominalizatoare, până la data de 7 martie 2025, ora 23:59 inclusiv.

 

CAP. 4. CATEGORIILE GALEI COMUNITĂȚII

Art. 9. Gala de Excelență a Comunității Brăilene este împărțită în 16 categorii:

  1. Educație, știință și cercetare
  2. Mediu și sustenabilitate
  3. Voluntariat și implicare civică
  4. Sănătate, medicină și stil de viață sănătos
  5. Sport și performanță
  6. Artă, cultură și promovarea tradițiilor
  7. Incluziune socială și servicii sociale
  8. Antreprenoriat și inovare
  9. Justiție și protecție socială
  10. Agricultură și agroalimentație
  11. Turism și promovarea comunității
  12. Educație Nonformală
  13. Educație digitală, IT și AI
  14. Implicare civică și asistență veterinară
  15. Popularitate (premiere vot public)
  16. SURPRIZĂ

Sunt domenii care au influențat formarea și care modelează standardele de viață în comunitatea brăileană. Prin aceste categorii s-a dorit premierea oamenilor care au adus o schimbare pozitivă, au creat o valoare adăugată în acele arii pe care cu toții  dorim să le vedem dezvoltate la cele mai înalte standarde, este punctul de vedere al organizatorilor.

Educație, știință și cercetare: Premierea acelor proiecte educaționale care aduc valoare sistemului tradițional de predare și fac școala mai atractivă pentru elevii brăileni.

Mediu și sustenabilitate: Proiectele de mediu sunt cele care promovează o comunitate mai curată, indiferent dacă sunt proiecte de plantare, ecologizare sau de conștientizare a importanței unui mediu curat.

Voluntariat și implicare civică: Premierea acelor activități/proiecte care au avut componentă principală voluntariatul. Acestea pot fi activități concrete prin care s-a promovat voluntariatul sau au avut componentă oferirea de oportunități de voluntariat (proiecte în care tinerii sunt implicați în procese de participare public, creează și/sau iau parte la procese de consultare cu instituții și organizații neguvernamentale, pe teme de interes pentru tineret și/sau de implicare civică a tinerilor etc).

Sănătate, medicină și stil de viață sănătos: În cadrul aceste secțiuni se urmărește premierea acelor inițiative din domeniul sănătății care ne inspiră la un stil de viață sănătos, de prevenire a unor boli sau dependențe, de acțiuni concrete de suport/ajutor/ameliorare pentru persoanele care suferă de diferite boli.

Sport și performanță: Premierea evenimentelor sportive care au avut impactul cel mai mare în comunitățile în care au fost organizate, dar și premierea persoanelor care au avut un impact semnificativ prin performanțele sportive: fie că sunt evenimente ce implică sute de voluntari, fie că sunt evenimente locale de încurajare a activității sportive etc.

Artă, cultură și promovarea tradițiilor: Proiectele de artă, cultură și promovarea tradițiilor sunt acele proiecte care ne influențează viața și ne inspiră pentru a vedea frumosul din jurul nostru. Categoria aceasta are ca scop nominalizarea proiectelor/activităților/persoanelor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor comunității noastre, care au scos în evidență cât de frumoasă este comunitatea din care facem parte (promovând local/național/internațional) și care merită aprecierea noastră pentru impactul pe care l-au adus.

Incluziune socială și servicii sociale: În această categorie vizăm proiectele/ activitățile/ persoanele care au implicat tinerii/ persoanele din grupuri defavorizate, persoane cu dizabilități sau refugiați, care susțin și dezvoltă incluziunea tuturor tinerilor/persoanelor în societate, pornind de la nevoile reale ale grupului.

Antreprenoriat și inovare: Această secțiune vizează proiectele în care tinerii învață și/sau pun în practică elemente de antreprenoriat, proiectele în care învață elemente despre accesarea pieței forței de muncă, proiectele care au oferit soluții strategice sau concrete de angajare și de asemenea modele de afaceri ale tinerilor antreprenori din comunitatea noastră care au succes.

Agricultură și agroalimentație: Scopul acestei categorii este de a premia proiectele/ activitățile/ persoanele care au adus o inovație, au promovat, au încurajat și s-au dedicat agriculturii din comunitatea brăileană.

Justiție și protecție socială: În cadrul acestei categorii, sunt vizate proiectele/ activitățile/ persoanele care au derulat programe prin care au informat comunitatea cu privire la drepturile și obligațiile cetățenilor, au prevenit și/sau combătut violența/infracționalitatea, construind un mediu mai sigur cetățenilor comunității brăilene.

Turism și promovarea comunității: Comunitatea brăileană este unică și frumoasă, care cuprinde mai multe minorități. Este firesc să fie premiate activitățile/ proiectele/ persoanele care s-au dedicat turismului și promovării comunității noastre, promovând comunitatea brăileană pe plan local/național/internațional.

Educație Nonformală: Premierea proiectelor/activităților/persoanelor care au adus un plus comunității noastre și vizează învățarea în afara cadrului formal și/sau pun în practică metodele de învățare în context nonformal.

Educație digitală, IT și AI: Societatea noastră se dezvoltă cu o viteză uluitoare, iar interesul scăzut al populației cu privire la educația digitală a fost pe deplin resimțit în ultimii ani. Această categorie vizează activitățile/ proiectele/ programele/ persoanele care au adus un aport semnificativ în domeniul educației digitale, roboticii și/sau IT-ului.

Implicare civică și asistență veterinară: Recunoaștem inițiativele care promovează implicarea civică și oferă servicii veterinare, protejând și îngrijind animalele din comunitate.

Popularitate: Activitățile/ proiectele/ persoanele care au avut un impact considerabil asupra comunității noastre, pot fi premiate de către publicul brăilean. În perioada anunțată, comunitatea brăileană va putea să își exprime votul asupra aceste categorii.

Surpriză: În cadrul Galei, vom avea o categorie surpriză, ce va fi anunțată în ziua evenimentului.

 

CAP. 5. ELIGIBILITATEA PROIECTELOR  

Art.  10. Eligibilitate:

  • Activitățile s-au desfășurat pe raza județului Brăila, în intervalul 9 decembrie 2022 – 7 martie 2025;
  • Activitățile nu au avut componentă de discriminare pe bază de rasă, religie, etnie, sex, orientare sexuală, vârstă, apartenența la o categorie defavorizată;
  • Programele sau proiectele nu au avut apartenență politică sau nu au ca inițiator principal un partid politic;
  • Aplicațiile nu au fost depuse de persoane sau organizații care au fost implicate în scandaluri publice și care au încălcat legea statului român;
  • Activitatea sau proiectul au ca principală arie de desfășurare domeniul pentru care aplică;
  • Este o activitate sau un proiect care poate prezenta rezultate concrete, deși nu este încheiat.

 

Cap. 6. CRITERII DE JURIZARE  

Art. 11. Criterii de jurizare sunt următoarele:

  • Nevoia căreia i se adresează activitatea/proiectul este concretă și reală;
  • Activitățile răspund nevoii identificate;
  • Activitățile sunt inovatoare și pot fi replicate;
  • Rezultatele au un impact semnificativ asupra nevoii identificate.
  1. Proiectele vor fi jurizate de reprezentanți din partea societății civile și sectorului non-guvernamental, manageri din diverse domenii de activitate inclusiv instituții ale statului, jurnaliști, profesori, bloggeri etc.
  2. La categoria Premiul de Popularitate, juriul va fi format din comunitatea brăileană, urmând ca toți participanții să fie votați de către membrii comunității. La această categorie, juriul nu va puncta, iar premiul va fi acordat în conformitate cu voturile comunității brăilene.

Sugestia organizatorilor este ca fiecare vot din partea publicului să fie acordat în funcție de:

    • RELEVANȚĂ: gradul în care proiectul răspunde unor nevoi sau unor probleme identificate în comunitate. Mai clar, obiectivele proiectului oferă răspunsuri și soluții nevoilor identificate?
    • EFICACITATE: gradul în care proiectul și-a atins obiectivele. Acestea și rezultatele proiectului trebuie să fie SMART (Specific, Măsurabil, Accesibil, Relevant, încadrat în Timp), atinse și îndeplinite.
    • COERENȚĂ: corespondența dintre: nevoi identificate – obiective – activități – resurse – rezultate
    • IMPACT: rezultatele unui proiect, schimbările generate pe termen mediu sau lung, efectele pozitive pe care le-a adus. Mai exact, ce schimbări au fost generate de activitățile proiectului, ce este diferit ca urmare a implementării acestuia și nu ca urmare a altor factori.

 

Cap. 7. CALENDARUL GALEI  

Art. 12.

- 12 februarie – 07 martie 2025, ora 23:59 – Depunerea aplicațiilor online pentru gală;

- 08 martie – 10 martie 2025 : Jurizarea aplicațiilor depuse;

- 11 martie 2025: publicarea finaliștilor Galei de Excelență a Comunității Brăilene;

- 12 martie -13 martie 2025, ora 23:59: Votul de popularitate;

- 14 martie 2025, după ora 17: Gala de Excelență a Comunității Brăilene.

Art. 13. Formularul de aplicare se completează până în data de 07 martie 2025, ora 23.59 : https://forms.gle/hHiWvzen8smNVDAP8

 

Cap. 8. DREPTURI ȘI OBLIGAȚII  

Art. 14. Aplicanții au următoarele drepturi:
a) să participe la Gala de Excelență a Comunității Brăilene fără a li se percepe niciun fel de taxe;
b) să înscrie la Gala de Excelență a Comunității Brăilene unul sau mai multe proiecte fără a li se percepe niciun fel de taxe;
c) să promoveze pe orice canal de comunicare participarea la Gala de Excelență a Comunității Brăilene și distincțiile obținute.
Art. 15. Aplicanții au următoarele obligații:
a) să respecte Regulamentul Galei de Excelență a Comunității Brăilene și deciziile juriului;
b) să nu angajeze numele Galei de Excelență a Comunității Brăilene în contexte defăimătoare, care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi;
c) să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, atunci când sunt solicitate, documente suplimentare care să ateste informațiile din formularul de aplicare privind activitățile/proiectele desfășurate de aplicant și înscrise în competiție;

 

Cap. 9. DREPTURI DE AUTOR

Art. 16. Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Galei de Excelență a Comunității Brăilene numele aplicanților, informații din formularele de înscriere, fotografii sau alte materiale legate de proiectele lor.

Art. 17. Propunerile protejate prin patente sau copyright sunt în continuare aflate sub incidența legii dreptului de autor.

Art. 18. Aplicațiile înscrise rămân în proprietatea Federației Forumul Tinerilor din România – Brăila și a Centrului de Tineret – Brăila Youth Hub.

 

Cap. 10. CONFLICTUL DE INTERESE  

Art. 19. Membrul juriului care este co-inițiator al unor activități/proiecte înscrise în categoria pe care o jurizează sau a fost implicat în implementarea acestuia în orice fel (inclusiv ca voluntar) are obligația de a se abține de la votarea propriilor proiecte.

 

Președinte comisie și Fondator,

Gabriel Florinel ION

 

  1. PAGINA DE FACEBOOK UNDE POT FI GĂSITE TOATE DETALIILE: https://www.facebook.com/GaladeExcelentaBraila
  2. LINKUL DE LA FORMULARUL DE ÎNSCRIERE: https://forms.gle/M9a21TFPRK7fDx3v7

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro