Mergi la conţinutul principal

Formidabilii

Ea a studiat la şcoală cu profesorii: Lavinia Horoiu - limba şi literatura română, Daniela Tilincă - matematică, Mirela Duca - geografie. Cele patru sutimi lipsă vin din notele de la tezele din clasa a VII-a. "În clasa a VII-a mă repezeam să rezolv şi greşeam. Între timp am învăţat că nu trebuie să fac aşa şi am luat note mai bune", a spus Dana. Ea este şi o "abonată" a concursurilor, nu numai că participă, dar ia şi premii importante. Anul acesta a participat la olimpiada de chimie, faza naţională, unde a luat menţiune. La "Ştiinţe pentru juniori", unde se cer noţiuni de chimie, fizică şi biologie, a luat premiul II la faza judeţeană şi s-a calificat pentru faza naţională. La matematică a participat la concursurile: "Vâlcovici" - premiul III, "Olimpiada şcolilor cu nr. 2" - premiul I, "Cristian Calude" şi "Moroşan" - menţiune. La concursul "Congruenţe" a obţinut premiul special pentru cea mai originală rezolvare. Îi place să înveţe, nu face eforturi foarte mari pentru asta şi i se pare distractiv să participe la concursuri. "Nu am nicio disciplină care să nu-mi placă deloc, dar unele îmi plac mai mult şi la acelea particip la concursuri. Îmi place să joc tenis, să mă plimb. Cred că succesul meu se datorează deşteptăciunii, care este ereditară", glumeşte fata. "Răbdarea o am de la tatăl meu, creativitatea de la mama, inocenţa şi inspiraţia de la Irina, sora mea, şi credinţa de la bunici", ne-a spus emoţionată Dana. Ea a optat pentru o clasă de matematică-informatică de la Colegiul "Bălcescu".

Deşi au note foarte mari, au timp şi de hobby-uri

Pe locurile al doilea şi al treilea sunt doi elevi care au terminat gimnaziul la Colegiul "Bălcescu", Teodor Onea, care are media de admitere 9.95 şi Ileana Marcu - 9.93. Amândoi au fost premiaţi de "Obiectiv" cu vauchere în valoare de 200 de lei fiecare, cu care îşi pot cumpăra haine din colecţia "Di Nano". Ei au fost colegi de clasă şi au studiat la şcoală cu profesorii: Marcel Ganea, limba şi literatura română, Gabriel Danielescu, matematica, şi Carmen Pârlog, geografia.
Ileana Marcu, fiica Mihaelei Marcu, director adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, apreciază că experienţa câştigată la concursuri a ajutat-o să ia note mai mari la tezele din clasa a VIII-a. Cea mai mare realizare a sa o consideră participarea la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română. Deşi este atrasă mai mult de partea umanistă, a participat la concursuri şi de limba română, "Dan Barbilian", şi de matematică, "Cristian Calude". "Îmi place să particip la concursuri, consider că fiecare este o provocare. Învăţ cu plăcere, însă disciplinele exacte mi se par mai dificile, dar trebuie să le fac faţă şi încerc mereu să menţin un echilibru între muncă şi relaxare", a povestit Ileana. Viaţa ei nu înseamnă numai şcoală şi învăţat. Este pasionată şi de actorie, a urmat doi ani la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", iar la festivalul de teatru şcolar prestaţia sa a fost remarcată de juriu. La acest moment, Ileana îşi doreşte să devină actriţă, dar este conştientă că în patru ani de liceu se pot schimba multe în opţiunile ei.

Teodor Onea este necăjit că a pierdut câteva sutimi la medie pentru că la tezele cu subiect unic nu s-a concentrat suficient şi i-au mai scăpat câteva amănunte la partea de gramatică. Şi lui îi place să participe la concursuri, însă în clasa a VIII-a nu şi-a mai îndreptat atenţia asupra lor, ci asupra tezelor cu subiect unic, pentru că urma admiterea la liceu. "Nu învăţ foarte mult. Prind din clasă şi este suficient. Acasă mai mult mă joc . Cel mai mult îmi place să joc tenis, dar o dată pe săptămână ies şi la un fotbal cu colegii", ne-a mărturisit Teodor.

Şi Teodor Onea, şi Ileana Marcu vor să rămână la matematică-informatică, la Colegiul "Bălcescu". Teodor nu ştie ce va face peste patru ani. Acum două sau trei luni se visa arhitect. Între timp a renunţat, aşa că mai are patru ani să se hotărască.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro