Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia braileana a ajuns pe un loc periculos

FC Botosani: Bors - Filip, Kano (min. 60: M. Matei), Straton, Letos, Sevaciuc - Dogaru, Bejan, Suleap (min. 86: Axinte) - Andries, Gherine (min. 66: Holban)
Antrenor: Mihai Ciobanu
Dacia: Mitrea - Ciocea (min. 20: Iliuta), Constantinescu, Pelin, Baldovin, Sandru - Ochia, Plesa (min. 70: Bogos), Olenic - Ungureanu (min. 46: Covaci), Ghioca
Antrenor: Gigi Ion
Arbitri: Aurelian Bogaciu (Bucuresti) - Gero Szabo si Iulian Szekely (ambii din Cluj)
Observator FRF: Sorin Vadana (Cluj)

Incet - incet formatia braileana a ajuns de la candidata la locul de baraj pe o pozitie retrogradabila, a zecea, insa chiar si in aceasta situatie este deocamdata ferita de griji deoarece in seria a treia echipele de pe acest loc sau din apropierea lui au linii de clasament net inferioare. Nici Botosaniul nu a excelat in acest final de campionat insa dupa patru etape in care a obtinut un singur punct a reusit acum o victorie mai clara decit o arata rezultatul, 2-0.
Dacia a pierdut timpul si in acest campionat prin aducerea lui Imilian Serbanica pe banca tehnica, iar Gigi Ion va trebui sa salveze acum echipa de la retrogradare.
La Botosani formatia braileana a trimis o singura data mingea spre poarta aparata de Bors, iar evolutia de ansamblu a celor trimisi in teren a evidentiat inca o data faptul ca la Dacia doar citiva jucatori merita sa evolueze in Divizia B.
Partida de la Botosani a inceput in nota de dominare a gazdelor care puteau deschide scorul dupa numai 7 minute daca Andries nu ar fi sutat peste transversala mingea centrata de Gherine.
Cinci minute mai tirziu, Andries a primit o pasa buna in careul advers, dar la fel de inspirata si sigura a fost si interventia lui Nicu Ciocea care a deviat balonul in corner.
Daca in minutul 17 a fost o alarma falsa de deschidere a scorului dupa ce Suleap a sutat din 7 metri in plasa laterala, doua minute mai tirziu gazdele au reusit sa marcheze prin fundasul central Kano, care a reluat cu capul, imparabil, de la 6 metri mingea centrata din corner de Bejan.
Elevii lui Mihai Ciobanu au dominat teritorial, si-au mai creat doua ocazii insa pina la pauza, dar tabela nu s-a mai modificat. Suleap a executat bine o lovitura libera, de la 17 metri, lateral dreapta, dar Straton a reluat pe linga tinta, iar in minutul 32 Sevaciuc a trimis mingea milimetric pe linga stilpul din stinga al portii aparate de Mitrea.
Singurul sut spre poarta gazdelor expediat de braileni i-a apartinut juniorului Alexandru Iliuta. A fost un simplu foc de paie deoarece mingea a trecut mult peste poarta aparata de Bors.

Marius Matei a reusit un gol spectaculos impotriva fostei sale echipe

Repriza a doua a inceput tot in nota de dominare a gazdelor, dar mingea centrata de Bejan (min. 48) nu a fost fructificata de nici unul dintre coechipierii din avanposturi.
In minutul 51 Dacia a trimis primul si singurul sut pe spatiul portii adverse, prin Ghioca, numai ca Bors a intuit traiectoria mingei si a retinut cu siguranta.
Dominarea echipei gazda s-a mai concretizat inca o data in minutul 67, cind Andries a centrat in careu si, de la 12 metri, din pozitie centrala, Marius Matei l-a invins pe Mitrea. A fost un gol marcat cu largul concurs al fundasilor centrali braileni, iar aceasta faza a scos in evidenta cit de mult s-a simtit lipsa lui Laurentiu Ivan din defensiva braileana. Un minut mai tirziu, Covaci s-a aruncat in careul botosenean insa centralul Aurelian Bogaciu a lasat jocul sa continue si nu i-a acordat, asa cum ar fi meritat, cartonas galben pentru simulare.
In finalul partidei, FC Botosani a mai irosit doua ocazii, prin Colban (min. 74) si Andries (min. 85), astfel ca oaspetii au scapat cu noroc de o alta infringere rusinoasa, cum a fost cea de la Suceava.

"In declaratii toti sint tari, evolutia din teren este insa deocamdata la polul opus", declara Gigi Ion, la finalul meciului

La finalul partidei antrenorul brailean a precizat faptul ca in jocul echipei s-a simtit un progres fata de deplasarile de la FC Brasov si Callatis, dar a si specificat ca din actuala echipa Dacia Unirea doar 2-3 jucatori au valoare de Divizia B.
Referindu-se la cei doi fotbalisti din actualul lot brailean care au evoluat si la FC Botosani, Gigi Ion a adaugat: "Ungureanu este departe de ceea ce ne dorim noi de la un atacant si lui i se potriveste bine proverbul "Ciinii care latra nu musca". In declaratii toti sint tari, evolutia din teren este insa la polul opus. Sandru a alternat momentele bune cu cele mai putin reusite, fiind de asemenea unul dintre jucatorii care se vede ca nu prea au evoluat ca titulari inainte de a veni la Dacia. Consider ca FC Botosani a meritat victoria, dar si citeva actiuni ale noastre reusite in repriza a doua imi dau sperante ca ne aflam totusi pe un drum bun".

"Am cistigat mai clar decit o arata rezultatul" aprecia Mihai Ciobanu

Tehnicianul gazdelor s-a agitat mult pe banca tehnica, iar la finalul partidei s-a aratat bucuros si multumit de rezultatul obtinut de echipa sa, dar putin dezamagit de atitudinea unor suporteri locali.
"Am cistigat de o maniera clara, desi scorul nu reflecta in totalitate acest lucru. Consider ca am reusit sa trecem peste perioada mai putin fasta si dupa ce am ratat locul al doilea sper ca vom reusi sa ne mobilizam pentru a termina actuala editie de campionat pe locul al patrulea", a declarat la conferinta de presa Mihai Ciobanu, care nu a comentat in nici un fel atitudinea unora dintre suporterii botoseneni de pe parcursul partidei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii