• campionatul începe pe 12 septembrie• la startul noului sezon competiţional se vor alinia 100 de echipe • acestea vor fi împărţite în 10 serii, pe zone geografice • deciziile luate de FRF sunt salutate de conducătorii celor patru echipe din judeţul Brăila • “Nouă ne convine acest sistem, cheltuielile vor fi mai mici”, spune Georgel Pascu • “Pentru mine, cel mai important lucru este că începe campionatul”, este de părere Florentin Petre
La fel ca toate celelalte campionate de fotbal organizate de Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi cel rezervat Ligii a III-a se va desfăşura într-un format nemaiîntâlint până acum. Iar modificările sunt ca urmare a pandemiei Covid-19 şi a protocolului care trebuie urmat pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.
În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din 18 august, oficialii care se ocupă de organizarea campionatelor de fotbal au aprobat un nou sistem pentru sezonul 2020-2021 al Ligii a III-a.
Noua ediţie de campionat este programată să înceapă pe data de 12 septembrie iar numărul echipelor participante care vor lua startul în sezonul regulat a fost extins de la 80 la 100, urmând ca în cel mai scurt timp acestea să fie repartizate în 10 serii a câte 10 echipe.
Iar fiecare formaţie aflată în acest campionat va susţine 18 partide. Iniţial FRF decisese ca Liga a III-a să aibă în componenţă 90 de formaţii, repartizate în 5 serii a câte 18 echipe fiecare.
Hotărârile luate pe 18 august vor fi cele după care se va desfăşura această competiţie fotbalistică.
Liga a III-a va cuprinde 100 de echipe repartizate în 10 serii
Promovează 5 în Liga a II-a, iar 21 dintre competitoare vor retrograda. Mai précis, vor lua calea Ligii a IV-a echipele de pe ultimele două locuri din fiecare serie şi cel mai slab loc al 8-lea din campionat.
Vor fi două baraje de promovare.
Noua formulă de campionat este pe placul conducătorilor celor patru formaţii din judeţul Brăila. Faptul că vor fi 10 serii, înseamnă că FRF va face repartiţia pe zone geografice, iar în acest fel se vor reduce mult cheltuielile. Deplasările se pot face în ziua meciului iar distanţele de parcurs la o etapă, nu vor fi mai mari de 100 km. Deocamdată forul de la Bucureşti nu a dat niciun comunicat în ceea ce priveşte testele Covid-19. Dacă acestea vor trebui sau nu, să fie făcute la un interval de 14 zile, aşa cum se procedează în prima ligă.
“Nouă ne convine acest sistem, cheltuielile vor fi mai mici. Probabil că din seria noastră vor face parte echipele brăilene, cele trei din judeţul Galaţi, două din Buzău şi una din Vrancea. Nu vor fi distanţe de parcurs mai mari de 100 km. Ne-am înscris şi am achitat toate taxele la FRF. Adică am plătit suma de 560 lei pentru afiliere, 1000 lei certificarea şi garanţia financiară de 20 000 lei. Pe 17 august, jucătorii au efectuat vizita medicală iar reunirea lotului se va face pe 24 august. Nu se ştie nimic deocamdată despre testele Covid-19. Respectăm toate cerinţele impuse de FRF şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul, clasarea pe locurile 1-6”, ne-a declarat Georgel Pascu, antrenorul şi preşedintele nou promovatei, Sportul Chiscani.
Cosmin Necoară: “Prevăd o luptă fotbalistică frumoasă între cele patru echipe”
“Am văzut comunicatul dat de FRF, cred că este o soluţie bună, pentru că se vor cheltui mai puţini bani cu deplasările. Ne adaptăm la noul sistem, nu avem ce face. Bine că se reia competiţia. Parcă am mai luat o gură de oxigen când am văzut că sezonul competiţional va începe pe 12 septembrie. Avem mai mult timp la dispoziţie să ne întărim lotul. Şi în primul rând mă refer la juniori. Trebuie să ai trei în teren şi cam tot atâţia pe bancă. Nu este uşor să-i găseşti, acum bătălia pentru ei este mai mare pentru că în judeţul nostru avem patru echipe de Liga a III-a. Prevăd o luptă fotbalistică frumoasă între cele patru echipe”, a punctat Cosmin Necoară, directorul sportiv de la Viitorul Ianca.
Noul sistem competiţional stabilit de FRF este şi pe placul lui Florentin Petre. Fosta glorie de la Dinamo consideră ca pe un câştig mare faptul că s-a stabilit o dată certă de începere a noului sezon fotbalistic din Liga a III-a.
“Pentru mine cel mai important lucru este că începe campionatul. Uşor, uşor ne vom obişnui cu noile condiţii, ce să facem, ne adaptăm din mers la deciziile luate de FRF. Deocamdată ne conturăm lotul, iar despre obiectiv vom putea vorbi abia după ce vom şti pe ce buget ne putem baza. Aşteptăm zilele acestea banii de la Consiliul Judeţean, ajutor pe care l-am mai primit. Ce să spun, dacă în campionatul trecut nu primeam bani de la CJ, acum se vorbea la trecut despre Dacia Unirea. Căutăm soluţii pentru întărirea lotului, mai avem nevoie de un fundaş central, de un mijlocaş de bandă, zilele acestea vor veni doi fotbalişti să-i văd. Vom susţine cu siguranţă şi câteva meciuri amicale până la startul noului sezon competiţional”, ne-a declarat Florentin Petre, managerul clubului Dacia Unirea.
Cu aceeaşi bucurie în glas a vorbit despre deciziile FRF şi Bănel Nicoliţă.
“Mi se pare normal ca într-o situaţie specială să se ia şi măsuri speciale. Prin formarea celor 10 serii, distanţele pentru meciurile din deplasare vor fi reduse mult, la fel şi banii. Ne pregătim în continuare pentru startul campionatului, primordial fiind formarea unui lot competitiv cu care să luptăm pentru un loc fruntaş în serie. Aşteptăm să vedem şi care vor fi condiţiile pe care va trebui să le respectăm privind prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a explicat Bănel Nicoliţă.