Ford a deschis showroom nou la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ford a deschis showroom nou la Brăila

ESTMOTORS a deschis porţile celui mai nou showroom Ford din Brăila. Din data de 5 iunie, pasionaţii mărcii au la dispoziţie un nou centru de comercializare modern, situat în B-dul Dorobanţilor nr 669. În acest context a fost prezentat şi noul Ford Mondeo şi Ford Focus .
EstMotors se adaptează astfel contextului pieţei şi în special nevoilor şi standardelor ridicate solicitate de către clienţii săi şi pune la dispoziţie servicii integrate într-o manieră accesibilă.
Odată cu prezentarea celui mai nou dealer al mărcii americane, Ford România vine mai aproape de brăileni, showroom-ul fiind situat într-o zonă cu acces facil. Clienţii au posibilitatea să cunoască modelele brand-ului cu o istorie de peste 80 de ani în Romania, echipa Ford Brăila fiind pregătită să ofere consiliere de specialitate astfel încât clienţii să îşi poată achiziţiona maşina cea mai potrivită nevoilor şi dorinţelor lor. „Noi, cei de la EstMotors ne vom asigura totodată că neplăcerea de a aduce maşina la reparat va deveni de acum încolo o experienţă relaxantă şi lipsită de griji. Totul printr-un Service Auto profesionist, cu aparatură performantă şi o echipă tânără, pregătită temeinic pentru a face faţă oricăror provocări", se arată într-un comunicat de presă am celor de la Ford România.
De precizat că la eveniment a luat parte directorul general „Ford România", Valerio Brenciaglia precum şi edilul municipiului, Aurel Gabriel Simionescu.
Aşa cum a anunţat organizatorul, deschiderea noului showroom a fost completată cu lansarea noilor Ford Mondeo şi Ford Focus iar recitalul susţinut de Dan Helciug a fost momentul de atracţie care a intreţinut atmosfera pentru invitaţii prezenţi.

Ford Motor Company este lider al industriei mondiale auto, cu sediul în Dearborn, Mich., având aproximativ 171.000 de angajaţi şi circa 65 de fabrici în toată lumea, şi produce sau distribuie automobile pe 6 continente. Printre mărcile auto ale companiei se numără Ford şi Lincoln. Compania furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informaţii suplimentare privind Ford şi produsele sale din toată lumea, vizitaţi http://corporate.ford.com.

Ford Europa este responsabil pentru fabricarea, vânzarea şi deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 47.000 de angajaţi la unităţile de producţie deţinute integral şi aproximativ 69.000 de angajaţi dacă se iau în considerare companiile mixte şi operaţiunile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de Relaţii Clienţi Ford şi 24 de unităţi de producţie (15 deţinute integral sau societăţi mixte consolidate şi nouă societăţi mixte neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903 - în acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a demarat în 1911

Începutul Ford în România

Ford Motor Company, fondată în 1903, şi-a început relaţiile cu România în anul 1928, atunci când Andrei Popovici, secretarul Legaţiei Române la Washington, i-a decernat lui Henry Ford un înalt ordin al Casei Regale ca "binefăcător al omenirii, pentru dezvoltarea industriei, a relaţiilor sociale şi internaţionale".
În 1931, Ford deschide o firmă de vânzări în România, iar un an mai târziu, în 1932, Guvernul României comunică filialei Ford din Anglia (care patrona firma din România) disponibilitatea de a deschide la Bucureşti o linie de asamblare.
Cel de-al doilea război mondial a afectat însă operaţiunile din România, iar în 1940 a devenit evidentă lipsa de lichidităţi pentru importul de vehicule şi piese de schimb din SUA. Astfel, în primul trimestru al anului 1940, Ford România a vândut toate automobilele pe care le avea în stoc, iar mai târziu a fost epuizat şi stocul de camioane. În martie 1940, nu au mai existat alte importuri din SUA, iar fabrica a început să execute exclusiv comenzi ale armatei române, care deţinea un parc considerabil de camioane Ford V8 4x4. Odată intrată în sfera de influenţă a Germaniei, importurile României din SUA şi Marea Britanie au încetat, iar prin instalarea austriacului Wachner la conducerea fabricii, aceasta era practic condusă de filiala din Köln. Astfel, fabrica din Floreasca onora cererile armatei germane şi române şi oferea unităţi mobile de reparaţii pe front.
În august 1944, Guvernul României clasifica fabrica Ford România ca fiind "utilaje şi construcţii abandonate de inamic" şi este inclusă sub control militar. Aceasta continuă să se ocupe cu repararea vehiculelor deţinute de armata română şi cea rusă, cu mari pierderi însă, datorită gratuităţii oferite armatei ruse ca despăgubiri de război.
Ford Motor Company a revenit în România în 2007, de data aceasta nu la Bucureşti, ci la Craiova, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând în martie 2008 uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford fabricat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat spitalului municipal din Craiova.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro