Skip to main content

"Foraj Sonde" SA a intrat in faliment

La solicitarea Finantelor publice, societatea comerciala "Foraj Sonde" SA a intrat in faliment, procedurile specifice fiind derulate de lichidatorul "Sierra Quadrant". Surse din piata au explicat ca de vina pentru falimentul unitatii ar fi "racirea" relatiilor companiei cu unicul partener de afaceri - SC "Petrom" - prin prisma interventiei in piata locala a extractiei de petrol si gaze a doua firme unde este implicata, printre alti actionari, si organizatia sindicala a salariatilor din "Petrom": "Petromservice" SA si "Foserco" SA. De mentionat este ca "Foraj Sonde" SA s-a infiintat in 1993 prin desprinderea din fostul SNP "Petrom".
Potrivit dosarului de faliment, la masa credala, cu o valoare totala de circa 200 miliarde de lei vechi, sint inscrisi doi creditori: Ministerul Finantelor pentru 19 miliarde lei vechi si "Uztel" SA din Ploiesti pentru 110 miliarde lei vechi. Potrivit procedurilor de faliment, lichidatorul se ocupa de evaluarea activului si pasivului societatii urmind sa prezinte creditorilor un raport in acest sens, astfel incit sa poata fi luata o decizie privind cea mai avantajoasa modalitate prin care creditorii sa-si recupereze banii.
Potrivit celui mai recent raport de activitate prezentat pietei Rasdaq de catre SC "Foraj Sonde" SA Braila, societatea detinea la 31 decembrie 2005 active corporale in valoare totala de circa 3 miliarde de lei vechi constind, in principal, in instalatii tehnice si masini, cu un grad de uzura de peste 50%, din vinzarea carora nu ar ajunge sa fie stinse nici macar pretentiile Finantelor Publice care au de recuperat circa 19 miliarde lei vechi. Pe de alta parte, potrivit bilantului pe 2005, firma avea de recuperat creante in valoare totala de peste 163 miliarde lei vechi.
Tot din 2005 dateaza si ultimele informatii privind activitatea financiara a firmei brailene cind unitatea a incheiat anul cu o pierdere de circa 6,8 miliarde lei vechi, la o cifra de afaceri de 13,6 miliarde lei vechi si un numar mediu de 120 de salariati. Nici anul 2004 nu a fost unul favorabil afacerii companiei intrucit pierderea raportata a fost de peste 20 miliarde lei vechi, dupa ce in 2003 rezultatul a fost unul pozitiv: profit de 43,5 miliarde lei vechi.
De mentionat este ca actionarul majoritar al "Foraj Sonde" SA Braila este Cornel Catalin Bulf cu 50,66% din capitalul social de 8,35 miliarde lei vechi al firmei, urmat de asociatia salariatilor companiei cu 30,13% si "Petroconstruct" SA cu 12,16% din capitalul social.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu