Mergi la conţinutul principal

Forțe proaspete la Poliția Brăila

* Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a primit 22 de polițiști, 19 băieți și 3 fete, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție * 17 dintre aceștia au fost repartizați în cadrul structurilor de ordine publică, șapte în mediul urban și 10 în mediul rural * la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila exista un deficit de personal de aproximativ 23%, fiind afectate toate structurile * prin încadrarea noilor agenți de poliție, se mai reduce din deficitul de personal

 

Forțe proaspete la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila. La începutul acestei săptămâni, 22 de polițiști, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, au intrat în “pâine”. Ei au fost repartizați la diferite structuri și vor activa alături de polițiști cu experiență, tocmai pentru a învăța tainele meseriei de polițist.

După cum v-am informat într-o ediție anterioară, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila exista un deficit de personal de aproximativ 23%, fiind afectate toate structurile. Prin încadrarea noilor agenți de poliție, acest deficit se mai reduce.

Potrivit datelor transmise de la Biroul de Presă al IPJ Brăila, în data de 28 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, a primit 22 de polițiști, 19 băieți și trei fete, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție care au aflat, cu emoție, unde vor debuta în carieră. “Majoritatea, respectiv 17 dintre aceștia, au fost repartizați în cadrul structurilor de ordine publică, șapte în mediul urban și 10 în mediul rural. Ceilalți au fost repartizați astfel: doi la investigații criminale, unul la investigarea criminalității economice, unul la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative și unul la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Conducerea inspectoratului le urează succes în activitatea profesională și le asigură un sprijin real pentru a-și putea îndeplini, în mod corespunzător, atribuțiile ce le revin!”, sunt informațiile transmise de la IPJ.

În articolul prezentat în data de 19 martie, intitulat “Poliția Brăila. Fără șefi și cu deficit de personal”, v-am prezentat informații privind deficitul de personal de la Poliția Brăila, în baza datelor transmise de la nivelul instituției.

Potrivit informațiilor de la IPJ Brăila, la nivelul instituției exista un deficit de personal de aproximativ 23%, fiind afectate toate structurile. Totuși, în ultimul an au fost ocupate 27 de posturi, fiind încadrați și cinci absolvenți ai Academiei de poliție “Al. I. Cuza” din București. În plus, IPJ Brăila nu are șef de mai mult timp, ci se asigură conducerea de către împuterniciți pe funcție. “Gradul de ocupare la nivelul structurilor inspectoratului este de aproximativ 77%. În ultimul an, au fost ocupate 27 de posturi, din care 22 din sursă externă, respectiv nouă posturi de ofițer de poliție, 10 posturi de agent de poliție și trei posturi de personal contractual. De asemenea, au fost încadrați cinci absolvenți ai Academiei de Poliție “Al. I. Cuza” din București. La nivelul Poliției Municipiului Brăila, gradul de ocupare este de aproximativ 71% , existând un deficit de personal de aproximativ 29%”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Postul de inspector șef a rămas vacant, după ce fostul șef Glugă a ocupat șefia IPJ Constanța. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila este asigurată de comisar șef Marius Budu, împuternicit șef al inspectoratului, comisarul șef Valentin Dorin Condruz fiind adjunct al șefului inspectoratului. O bună perioadă, adjunctul Condruz a fost cel care a asigurat conducerea instituției de poliție, asta după împuternicirea fostului șef al IPJ, Constantin Adrian Glugă, la alte instituții de poliție din țară. Acesta a ocupat de anul trecut șefia IPJ Constanța, prin concurs, ceea ce înseamnă că postul de inspector șef de la IPJ Brăila este acum liber.

La începutul acestui an, a avut loc o rocadă la vârful IPJ Brăila. Împuternicirea adjunctului Condruz la șefia instituției a încetat, iar în locul lui a venit celălalt adjunct, Marius Budu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro