Mergi la conţinutul principal

Forța Dreptei, atac dur la ministrul Sănătății

• într-un comunicat de presă, liderul FD Brăila, dr. Antoneta Ioniță, dă publicității motivele pentru care deputații acestei formațiuni politice împreună cu cei de la USR au depus o moțiune de cenzură

“Alexandru Rafila este, probabil, cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății pe care l-am avut. În calitatea mea de medic, consider că problemele din sistem se agravează din cauza managementului celui aflat la conducerea ministerului”, declară dr. Ioniță. Sursa citată  susține că “în primele 18 luni de mandat, Rafila a beneficiat de excursii exotice ce au însumat 2 luni: Marea Caraibelor, Cuba – de unde a zis că va aduce medicamente-minune pentru diabet, medicamente pe care nu le-a văzut nimeni”.
Liderul For
ța Dreptei Brăila reamintește de Planul Național de Combatere a Cancerului, un eșec al actualului ministru al Sănătății, mai ales că inițiator a fost un coleg de partid al lui Rafila, oncologul clujean Achimaș-Cadariu care l-a acuzat  de neglijență criminală față de pacienții de cancer din România.
“Sistemul medical românesc permite ca femeile s
ă nască pe stradă sau să strige după ajutor până rămân fără aer, totul din cauza proastei gestionări a fondurilor din Sănătate. Asta, însă, nu l-a împiedicat pe actualul ministru să semneze anul trecut un contract de consultanță de 21 milioane de euro cu Organizația Mondială a Sănătății, fostul său angajator.
Alexandru Rafila trebuie s
ă plece din fruntea Ministerului Sănătății pentru că în mandatul său România a pierdut peste 700 de milioane de euro, bani din PNRR destinați investiției în unități spitalicești. Senin, ministrul social democrat a spus că proiectele în cauză vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (BEI), fonduri rambursabile ce vor fi returnate de la buget”, continuă dr. Antoneta Ioniță, care încheie prin a spune că Rafila “nu poate justifica credibil nici măcar averea pe care o are declarată: peste 3 milioane de euro”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro