Mergi la conţinutul principal

Forţe proaspete la Jandarmeria Brăila: 16 tineri au depus Jurământul Militar

* vineri, un moment deosebit a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, când noii jandarmi au depus jurământul * este pentru prima dată când se depune jurământul la unitatea unde elevii vor desfăşura stagiul de practică, tocmai pentru prevenirea răspândirii Covid * cei 16 jandarmi au vârste între 20 şi 27 de ani, ei fiind elevi ai şcolilor militare din Drăgăşani şi Fălticeni * tinerii vor lucra alături de jandarmi cu experienţă, iar inspectorul şef al IJJ, colonel Vasile Moţ, le-a urat mult succes în activitate

 

 

 

 

Tineri jandarmi au depus jurământul militar la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  (IJJ) Brăila. Este pentru prima dată când se depune jurământul la unitatea unde elevii vor desfăşura stagiul de practică, pentru prevenirea răspândirii COVID - 19. Activitatea s-a desfăşurat vineri dimineaţă, în curtea unităţii, într-un cadru restrâns, astfel că proaspeţii jandarmi nu au putut avea alături membrii familiei şi prietenii. Este vorba despre 16 tineri, cu vârste între între 20 şi 27 de ani, cursanți ai şcolilor militare de subofiţeri jandarmi din Drăgăşani şi Fălticeni. Toţi tinerii sunt brăileni. Va urma o perioadă de practică, alături de jandarmi cu experienţă.

Jandarmii aflaţi la început de drum au fost întâmpinaţi de inspectorul şef al IJJ, colonel Vasile Moţ, care le-a urat mult succes în activitate. Viitorii jandarmi au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie, iar acum desfăşoară stagiul de practică la unitatea din Brăila, îndrumaţi de tutori profesionali cu experienţă.

Activitatea, ce s-a desfăşurat pe platoul din curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, a fost un moment cu încărcătură emoţională deosebită pentru fiecare militar.

Trebuie să onorăm acest moment din viaţa oricărui militar, în condiţiile date, astfel încât să rămână ca amintire a începutului carierei militare. Prin depunerea jurământului militar, ne asumăm voluntar datoria de a ne sluji ţara şi poporul român. Prin depunerea jurământului intrăm în categoria militarilor forţelor armate române şi avem datoria de a ne sluji ţara. Un singur aspect vreau să precizez: prin conţinutul jurământului militar ne asumăm să respectăm legile Statului Român, Constituţia României şi regulamentele militare. Astfel, în momentul când va fi cel mai greu în viaţă şi nu vom şti drumul pe care trebuie să în urmăm, ne rămâne un singur reper, jurământul militar. Adică vom merge acolo unde este nevoie şi vom face exact ceea ce am jurat, ne-am legat faţă de această ţară, de acest popor. Bun venit în rândul ostaşilor armatei române!”, a fost mesajul transmis de col. Vasile Moţ.

 

Fiul fostului patron de la Dacia Unirea Brăila, viitor jandarm

 

Cu emoţie, cei 16 tineri au depus jurământul militar. Au rostit răspicat: ”Jur să îmi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii! Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Ulterior, în cadrul festivităţii, tineri au semnat, unul câte unul, jurământul militar.

Prezentăm numele viitorilor jandarmi şi le urăm şi noi mult succes în cariera militară pe care au ales-o. Este vorba despre brăilenii: Glăvan Mădălin, Coclea Răzvan, Dima Sorin Cosmin, Geambaşu Alexandru, Ghelase George, Hangeli Marius Ştefan, Ichim George Cătălin, Menu Vasilică, Miron Alexandru, Moruz George Cosmin, Pascu Ionuţ, Podgoreanu Ştefan, Purice Alexandru, Scarlat Silviu Ştefan, Tekinalp Huseyin, Ţuţulan Florin.

În lista noilor jandarmi este chiar şi fiul fostului patron de la Dacia Unirea Brăila, omul de afaceri turc Huseyin Tekinalp. Surse din lumea sportivă ne-au reamintit că, în perioada anilor 1998- 1999, acesta a preluat echipa Dacia Unirea Brăila, care a fost la un pas să retrogradeze şi din divizia C. În următorul campionat din 2000, cu antrenor Mihai Ciobanu, Dacia Unirea a promovat în divizia B, evident cu bani de la afaceristul turc.

Cam până în anul 2001, acesta a finanţat Dacia Unirea Brăila.

De aproximativ un an de zile, Huseyin Tekinalp şi-ar fi redeschis atelierul de croitorie din cartier Radu Negru, afacerea fiind se pare oprită pentru o perioadă de timp.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro