Mergi la conţinutul principal
60.000 euro pentru reabilitarea și dotarea unei secții a Spitalului Județean Brăila

Fonduri private pentru Pediatrie

• totul, cu ajutorul proiectului filantropic ”Spitale publice din bani privați” inițiat de co-fondatorul Fundației Metropolis, Codin Maticiuc • acesta a anunțat, recent, că a dat start unei noi campanii de strângere de fonduri pentru cinci proiecte medicale care vizează printre altele și reabilitarea și modernizarea secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila • suma avansată de Maticiuc pentru demersul de la Brăila se ridică la 60.000 de euro • managerul unității spitalicești din Brăila a confirmat colaborarea cu Fundația Metropolis, făcând precizarea că este vorba despre un contract de sponsorizare

 

Campania ”Spitale publice din bani privați” ajunge și la Brăila! Este vizată reabilitarea și modernizarea secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila  cu fonduri private. Informația a fost confirmată parțial și de managerul unității spitalicești, medicul Delia Râșnoveanu, care a precizat pentru cotidianul ”Obiectiv” că este vorba despre un contract de sponsorizare, doar că încă nu sunt puse la punct toate detaliile acestei cooperări. Un lucru este cert, secția de Pediatrie din Corpul A a SCJU Brăila chiar are nevoie de ajutor și nu de ieri, de azi. Problemele sunt vechi și multe, dar azi nu vom critica. Azi le vom spune lipsuri și ne alăturăm eforturilor lui Codin Maticiuc și inițiativei lui extraodinare de a face, ceea ce n-a reușit statul: ”Modernizare și dotare secție pediatrie Spitalul Județean Brăila; Cost 60.000 euro, 46 de paturi cu saltele, 46 de noptiere, echipamente medicale de ultimă generație (aparate de monitorizare, aparate de detecție vene, aspiratoare chirurgicale, injectomate automate, lămpi fototerapie, mese consultație, dulapuri, scaune, birouri”, după cum scrie pe Facebook, într-o postare, co-fondatorul Fundației Filantropice Metropolis, Codin Maticiuc. Acesta a anunțat totodată și alte angajamente pe care și le-a asumat în cadrul campaniei ”Spitale publice din bani privați”, care a demarat deja, cel puțin în spațiul online. ”(...) „Am nevoie de ajutorul vostru. Știți (sper) că m-am angajat într-o renovare de jumătate de milion de euro la spitalul Dominic Stanca din Cluj. Maternitatea și neonatologia. Problema e că pe lângă asta și alte proiecte mici, m-am angajat în alte cinci proiecte pe care vi le las mai jos. Așa că, dacă vreți să angajați către noi cei 3,5% din salariu sau puteți redirecționa cei 20% dintr-o firmă, acum e momentul. De sms nu vă mai zic pentru că bănuiesc că cine citește aceste rânduri ori e abonat deja ori n-o va face niciodată. Ce vreau să vă rog însă este să fiți ambasadorii #spitalepublicedinbaniprivati până luni și să convingeți o persoană să ni se alăture. Vecin, prieten sau familie. Un om. Aș simți că duc și anul ăsta. Iată proiectele:

1. Renovare laboratoare IC Fundeni: Suprafață laboratoare 1.152 mp, 48 de laboratoare. S-a început renovarea primelor 8 laboratoare. Cost renovare, fără mobilier, 150.000 euro, adăugăm mobilierul care mai costă 50.000 euro - total 200.000 euro. (...) 3. Renovare Bloc Alimentar la Spitalul Universitar de Urgență București plus recondiționarea tuturor echipamentelor existente, cost 155.000 euro. 4. Finalizare lucrări amenajare în plumb la Spitalul Județean de Urgență Reșița - s-au finalizat staționarul 1 și 3 și acum terminăm staționarul 2. - cost 50.000 euro. 5. Spitalul de Boli infecțioase Constanța. 50.000 de euro până acum și continuăm.

Feluri de a dona:

Donează prin card, virament sau Paypal: https://bit.ly/38shkYM

- Trimite SMS la 8845 cu textul FACEM și donează 2 EURO lunar pentru renovarea spitalelor publice sau FACEM la 8864 si doneaza 4 euro lunar.

- Dacă ai o firmă, redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit: https://bit.ly/3ovDoaH

- Dacă ești angajat, redirecționează 3.5% din impozitul pe venit: https://bit.ly/348zLTd

- Dăruiește-ți ziua de naștere pe Galantom: https://bit.ly/2XlBmy7

- Aplică pentru a deveni voluntar: https://bit.ly/351dpQj

- Dacă vrei să sprijini Centrul Multifuncțional pentru Tineri sau #spitalepublicedinbaniprivati și vrei să contactezi direct pe cineva care-ți poate întocmi contract sau te poate îndruma, apelează 0730 012 644 – Alin Manole, Director General.

- Cumpără un tricou de pe T-Shirt Factory, iar banii strânși merg către renovarea spitalelor: https://bit.ly/2TJiIkY . Mulțumesc ”, scrie în postarea lui Codin Maticiuc, pe pagina sa de socializare.

Așa cum este definit, scopul proiectului “Spitale publice din bani privați” este de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne. Este un demers care a prins viață în anul 2016, când Maticiuc a început să susțină, punctual, diferite cauze medicale, care încet, încet s-au transformat în adevărate proiecte de infrastructură. Așa ajunge pentru prima dată la Spitalul Fundeni din capitală, unde cunoaște câțiva copii diagnosticați cu cancer, printre care și Lăcrămioara, ”fata de la 702”. A vrut să le aducă un zâmbet pe buze acestor copii și a început să organizeze diverse activități festive, împărțind cadouri și bună dispoziție celor aflați în suferință. Și nu doar că a reușit, dar în vara lui 2019 inițiativa lui se transformă într-un amplu proiect de izolare a acoperișului spitalului. Un an mai târziu, în memoria Lăcrămioarei, fetiței de la 702, precum și pentru a crea condiții mai bune pentru copiii internați aici, Codin Maticiuc inițiază proiectul ”Spitale publice din bani privați”, începând renovarea etajului 7, de la Fundeni. Astfel, campania lui Maticiuc reușește să crească de la un an la altul și să se bucure de sprijinul mai multor artiști, oameni de afaceri, sportivi, vedete sau oameni de rând care donează cum și cât pot, ca spitalele din România să ofere condiții mai bune de tratament.

 

Campania #coloramimpreuna, un adevărat succes, la Brăila!

Să nu uităm însă că la Brăila, de-a lungul timpului, au mai avut loc astfel de inițiative și campanii, pentru numeroase cazuri medicale sau cu nevoi sociale, la care oamenii au reacționat neașteptat de frumos. Un exemplu grăitor a fost și campania #colorămimpreuna, inițiată de cotidianul ”Obiectiv-Vocea Brăilei” și „Asociația pentru Adevăr”, din luna martie 2019, când redactorii ”Obiectiv” au  gândit și demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a da viață secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean, adică fix aceeași vizată acum de reabilitare. Ideea era simplă, să aducem o pată de culoare în saloanele acestei secții și să înveselim puțin atmosfera, fiecare contribuind cu ce a putut, fie cu bani, fie cu produse sau materiale de care era nevoie, precum lenjerii de pat, televizoare, jucării din plastic sau din lemn, covorașe de joacă, măsuțe și scăunele din plastic, băncuțe, tablă magnetică, căsuțe din plastic și țarcuri de joacă, tobogane mici din plastic, cărticele de colorat, jocuri, creioane colorate, cuburi de lego, cărți, stikere pentru pereți cu personaje din desene, premergătoare, scaune speciale pentru servirea mesei, fierbătoare pentru apă sau cuptor cu microunde. Pe lângă asta, am urmărit să asigurăm inclusiv achiziția unor jaluzele și storuri pentru ferestrele de aici, care duceau lipsă de așa ceva. Și, datorită brăilenilor, campania s-a bucurat de un adevărat succes, reușind astfel ”Să dăm viață Secției de Pediatrie!” și să asigurăm, cu ajutorul vostru, condiții mai primitoare pentru copiii internați aici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro