Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri Phare intrate in buzunarul familiei Berechet

Ieri, dimineata, la Teatrul "Maria Filotti" a avut loc o noua intilnire intre primarul Constantin Cibu, directorul teatrului, Veronica Dobrin, si proprietarul Mihai Berechet pentru a se discuta despre situatia cladirii teatrului. De fapt, nu s-a mai negociat nimic, doar s-a hotarit ce intrari trebuie zidite si ce spatii se dau acum proprietarului. Pentru celelalte spatii aflate la etaj se va plati chirie in urmatorii doi ani. Ce se va intimpla dupa aceea, deocamdata nimeni nu stie.
Pina atunci, teatrul a cedat o sala de miscare, doua grupuri sanitare, toate aceste spatii fiind recent renovate cu fonduri Phare prin proiectul "Terapia prin teatru", si bufetul unde serveau masa actorii. Probleme foarte mari se creeaza insa datorita faptului ca actorii nu vor mai putea folosi scarile de acces la cabine. Pentru a ajunge acolo ei vor fi nevoiti sa intre prin intrarea "B", prin sala de conferinte, pe linga apartamente si sa coboare la cabine. In cazul in care sala de conferinte va fi ocupata, ei vor fi nevoiti sa intre prin sala de spectacole. Si mai greu va fi cu sala Studio, unde actorii vor avea aces la cabine doar prin sala. De asemenea, directorul Veronica Dobrin a spus ca se va inchide si accesul la centrala prin interiorul teatrului, acesta urmind sa se faca printr-o usa ce da in curtea interioara a teatrului.
Primarul Constantin Cibu a facut, ieri, o oferta scrisa de cumparare proprietarului, insa acesta nu a dat nici un raspuns, iar eventualitatea cumpararii cladirii, in situatia data, are sanse foarte mici sa se realizeze.
In mod ciudat, desi nici un fel de mutare nu a fost facuta pina acum, angajatii postei nu au mai adus astazi corespondenta la teatru, pentru ca sefii lor le-au spus ca acesta se muta, iar conducerea teatrului trebuie sa comunice noua adresa. De fapt, teatrul nu se muta nicaieri. Toata cladirea figureaza la adresa Mihai Eminescu nr. 2, livrarea corespondentei urmind sa se faca doar la o alta intrare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii