Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri nerambursabile pentru activitatile de gestionare a deseurilor

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Ministerul Integrarii Europene au organizat, ieri, la Braila, sesiunea de lansare regionala a Programului Phare 2004 - Coeziune Economica si Sociala, Schema de Investitii pentru proiecte mici de Gestionare a Deseurilor, componenta care se adreseaza autoritatilor publice locale din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori.
Licitatia deschisa intentioneaza sa pregateasca propuneri de proiecte pentru aceasta schema, obiectivul principal fiind asigurarea atit de asistenta tehnica, cit si financiara, pentru autoritatile publice locale responsabile de gestionarea deseurilor din toate regiunile de dezvoltare.
Asistenta financiara prin intermediul finantarii nerambursabile este
oferita pentru a sustine dezvoltarea activitatilor de gestionare a
deseurilor, activitati identificate de autoritatile publice locale din
acele regiuni care au elaborat Planul regional de Gestionare a
Deseurilor. Regiunile tinta sint Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia,
Sud-Vest, Vest, Nord-Vest si Bucuresti - Ilfov.
Suma globala indicativa disponibila pentru aceasta licitatie deschisa este de 21,87 milioane de euro, din care 16,4 milioane de euro din fonduri Phare si 5,47 milioane de euro cofinantare nationala de la bugetul de stat. Suma minima a finantarii nerambursabile pentru un proiect este de 300.000 de euro, iar cea maxima de 1.000.000 euro. Beneficiarul trebuie sa contribuie, de asemenea, cu cel putin 10%, in numerar, din bugetul proiectului.
Informatii detaliate privind solicitantii eligibili, durata proiectelor, sectoarele si domeniile de activitate, tipul activitatilor, precum si alte precizari se gasesc in Ghidul Solicitantului.
Ghidul este disponibil pentru consultare pe pagina web a Ministerului Integrarii Europene (www.mie.ro), a Centrului de Informare al Comisiei Europene (www.infoeuropa.ro) si la sediul ADR Sud-Est din Piata Independentei nr.1.
Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 28 aprilie 2006, ora 16.00. Proiectele se vor depune la Agentiile de Dezvoltare Regionala din regiunea unde acestea urmeaza a fi implementate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii