Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri de doua milioane de lei pentru 17 institutii scolare brailene

Ministerul Educatiei a hotarit sa suplimenteze fondurile structurale acordate pentru reabilitarea institutiilor de invatamint. Astfel, vor primi bani inca aproape 1.000 de scoli, dintre care 17 sint in judetul Braila. Lucrarile avute in vedere sint cele de reabilitare, reparatii capitale sau inceperea unor investitii. Au fost alocate 137,025 milioane de lei noi (1.370 miliarde de lei vechi), scolile brailene urmind sa primeasca 2 milioane de lei.
Astfel ar putea fi continuate investitiile in scolile noi din cartierul "Calarasi IV" si din Satuc, iar Gradinitele nr. 49 si 35 din Braila, Scoala "Spiru Haret" din Braila, Scoala nr. 2 din Tufesti si cea din Tacau ar putea intra in reabilitare. Cu consolidari au fost prinse unitatile scolare "C.S. Aldea" din Braila si din Drogu, iar cu reparatii capitale Grupul Scolar "Sebastian", Scoala nr. 1 din Tufesti si cea din Marasu.
Tot din aceste 2 milioane de lei se vor putea asigura utilitatile pentru scolile din Bandoiu, Constantinesti, Kogalniceanu si Plasoiu. Aceste scoli au fost propuse de Inspectoratul Scolar, dar inca nu se stie exact daca au fost toate aprobate sau numai o parte dintre aceste lucrari. Lista exacta urmeaza sa apara peste citeva zile, insa inspectorul responsabil cu reabilitarile din sistem, ing. Alexandrina Ilie, a precizat ca, de obicei, propunerile ISJ nu se modifica.
Prin aceasta noua alocare s-a incheiat repartizarea fondurilor destinate infrastructurii scolare pentru anul 2006. Aceste sume au rezultat in urma rectificarilor bugetare de care Ministerul Educatiei si Cercetarii a beneficiat in acest an. Sumele vor fi acordate prin intermediul Consiliilor Locale, in administrarea carora se gasesc unitatile de invatamint.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii