Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fondul Proprietatea plateste dividendele prin CEC

Plata dividendelor catre actionarii persoane fizice ai Fondului Proprietatea se va face in jurul datei de 1 noiembrie, prin unitatile Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), cu care Fondul a semnat, miercuri, un contract in acest sens. In urma primei Adunari Generale care va avea loc pe 25 septembrie, Fondul Proprietatea va distribui primele dividende actionarilor sai, aferente profitului din anul trecut, precizeaza un comunicat al Fondului.
Valoarea dividendelor se ridica la circa 36 de milioane de lei, potrivit estimarilor anterioare ale reprezentantilor Fondului. Valoarea propusa pentru dividendul brut este de 0,002533334 lei/actiune.
La adunarea generala pot participa toate persoanele care detin actiuni emise de Fondul Proprietatea la data de 20 septembrie. Tot atunci se va discuta si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs.
Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (4,37 miliarde euro).
In prezent, aproximativ 97% din capitalul Fondului Proprietatea se afla la stat, sub administrarea Ministerului Economiei si Finantelor, restul de 3% fiind distribuit proprietarilor deposedati abuziv in perioada regimului comunist.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii