Elevii de la Grupul Şcolar "Gh. K. Constantinescu" Brăila au aflat de la poliţişti şi specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane ce pericole se pot ascunde pe internet. Cu ocazia acestei întâlniri cu elevii, specialiştii au încercat să îi facă pe tineri să conştientizeze riscurile aferente utilizării necorespunzătoare a internetului, astfel încât să nu ajungă victime ale traficanţilor de persoane. Acţiunea a avut loc în ziua de 17 martie şi a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, prin compartimentele Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) - Centrul Regional Galaţi. "Scopul întâlnirii l-a constituit promovarea, la nivelul acestei unităţi de învăţământ brăilene, a campaniei de prevenire a traficului de minori şi a exploatării copiilor, intitulată sugestiv «Foloseşte internetul cu grijă. Traficul de minori are feţe ascunse!». Campania, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin ANITP şi derulată la nivel naţional, urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a minorilor cu privire la riscurile aferente utilizării necorespunzătoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video şi foto etc)", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. Elevii de la Grupul Şcolar "Gh. K. Constantinescu" Brăila au purtat discuţii interactive, iar specialistul ANITP Galaţi a promovat imaginea campaniei, mesajul şi clipurile aferente acesteia, împărţind materiale informative.
De asemenea, specialistul ANITP, politiştii de prevenire şi de proximitate au prezentat elevilor informaţii referitoare la traficul de persoane, la modalităţile şi formele de manifestare (exploatare sexuală, exploatare prin muncă, etc.), precum şi riscurile asociate acestui tip de infracţiune. Ţinând cont de faptul că elevii sunt cei mai frecvenţi utilizatori ai internet-ului, în cadrul discuţiilor s-a pus accentul pe riscul de a deveni victimă a traficului de persoane, inclusiv prin accesarea internet-ului şi, mai ales, a site-urilor de socializare, prin acceptarea şi dezvoltarea unor relaţii "de prietenie" şi, ulterior, a unor întâlniri cu persoane necunoscute, însă cunoscute prin internet.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.